Mandarine: ukusni zalogaj za zdravlje i ljepotu

0

Ako želite nešto ukusno što ima mnogo zdravstvenih koristi, imamo prijedlog. Mandarine bi uvijek trebalo da imaju mjesto na vašoj listi za kupovinu. Zašto su mandarine tako sjajne?

Zdravstvene prednosti mandarina

1. Pun antioksidansa
Pogledajte nutritivnu vrijednost mandarina i vidjećete moćnu elektranu prepunu vitamina. Ove male pomorandže imaju više od četvrtine preporučene doze vitamina C po šolji. Takođe imaju antioksidante poput beta-karotena, luteina i zeaksantina. Ovi karotenoidi pomažu u očuvanju očiju i kože zdravim.

2. Pospešuje rast kose
Mandarine takođe sadrže vitamin E i B12 kako bi vaša kosa bila puna i jaka. Dodajte malo u ulje za kosu za prirodan sjaj.

3. Pomaže u regulisanju težine
Plodovi mandarine puni su vlakana. Vlakna vam omogućavaju da se duže osjećate sito i održava vaš sistem za varenje u pokretu. Ovo će vam pomoći u održavanju zdrave tjelesne težine.

4. Zdrave kosti
Magnezijum, kalcijum i fosfor koji se nalaze u mandarinama doprinose zdravlju kostiju. Puna šolja daje vam 3% porciju tri minerala.

5. Reguliše krvni pritisak
Redovno konzumiranje mandarina može vam pomoći u kontroli krvnog pritiska. Vlakna, kalijum i antioksidanti u plodovima održavaju nesmetan protok krvi i održavaju nizak krvni pritisak.

6. Promoviše dobar holesterol
Vrsta vlakana u mandarinama i pektin sprečava apsorpciju lošeg holesterola u crijevima. Na taj način dobar holesterol koji jedete ima više šanse da zasija.

7. Zdravlje imunološkog sistema
Mandarine imaju hranljive materije koje pomažu zarastanju rana i sprečavaju prehladu. NJihovo konzumiranje takođe može pomoći u varenju i nervnom sistemu, smanjujući povraćanje i grčeve u mišićima.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here