Mali privatni Bošnjak velikoga Baje: Dodikov totalitarni fikus Denis Šulić ne dozvoljava predstavnicima OHR-a prisustvo sjednicama NSRS

0

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić rekao je da predstavnicima OHR-a nije dozvolio da prisustvuju sutrašnjoj posebnoj sjednici Skupštine o povlačenju nadležnosti s nivoa BiH na nivo entiteta.

“Kancelarija OHR-a poslala je službi Narodne skupštine obavještenje da će njihov predstavnik prisustvovati sjednici. Napominjem da to nije bio ni zahtjev ni molba, već obavještenje. Kao predsjedavajući, obavijestio sam ih da im to nije dozvoljeno”, rekao je Šulić.

Šulić smatra da je za njega nedopustivo da OHR ili bilo koja druga kancelarija na ovaj način komunicira s Narodnom skupštinom.

“S obzirom na činjenicu da u BiH ne postoji visoki predstavnik pa samim tim ni njegova kancelarija, ne vidim bilo kakav osnov za njihovo prisustvo posebnoj sjednici. Osim toga, samo obraćanje Narodnoj skupštini u imperativu je nešto što ne mogu prihvatiti”, rekao je Šulić.

Predsjedavajući Narodne skupštine RS-a je istakao da je predstavnicima Kancelarije Evropske unije dozvoljeno prisustvo sjednici.

“Predstavnici Kancelarije Evropske unije su se obratili Narodnoj skupštini, uz puno uvažavanje, molbom da prisustvuju sjednici i mi smo im to dozvolili. Republika Srpska uvažava Evropsku uniju i spremna je na razgovor sa svima koji uvažavaju Republiku Srpsku. Drago mi je što će predstavnici Kancelarije Evropske unije moći da prisustvuju ovoj važnoj sjednici”, naglasio je Šulić.

Šulić je rekao da će mediji iz RS-a direktno prenositi sjednicu i da zaposlenici bivše kancelarije visokog predstavnika mogu, kao i svi ostali građani, na taj način pratiti prijenos skupštine, piše Klix.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here