Majke Srebrenice dozivaju pameti negatora genocida Milanovića: Ako ne uvažavate sud u Hagu, poštujte rezoluciju Hrvatskog sabora

0

Udruženje Pokret “Majke enklave Srebrenice i Žepe” uputile su otvoreno pismo predsjedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću koji je u posljednje vrijeme imao niz skandaloznih izjava o srebreničkom genocidu.

“Poštovani gospodine Milanović, mnogo puta ste spomenuli i negirali genocid počinjen nad Bošnjacima u zaštićenoj zoni i pod zaštitom UN u Srebrenici”, kažu one na početku.

Genocid je utvrđen kroz sudske postupke koji su vođeni pred Međunarodnim krivičnim sudom za bivšu Jugoslaviju, dodaju dalje, te navode kako je taj sud, između ostalih, podržala i Republika Hrvatska.

“Koliko je nama poznato, Hrvatska taj sud još uvijek podržava. Nikada nije povučena saglasnost na saradnju sa navedenim sudom. Pored presude MKSJ, MSP i Sabor Republike Hrvatske, kao najviši zakonodavni organ Republike Hrvatske, je usvojio rezoluciju kojom je osudio genocid u Srebrenici. Poštovani gospodine Milanović, kad već ne poštujete druge poštujete bar odluke države koju predstavljate”, zaključili su oni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here