Koji delovi PILETINE sadrže NAJVIŠE BAKTERIJA I PARAZITA?

0

Piletina je vrlo popularan izvor mesa. Većina ljudi bira upravo piletinu jer ima ugodan okus i lako se priprema.

Jedan od razloga je dostupnost, blag ukus bez jakog mirisa, ali i cijena koja je pristupačnija od na primjer, junetine, teletine. Bonus je što je ovo meso bogato raznim hranljivim materijama, korisnim za zdravlje organizma.

Međutim, ne smatraju se svi dijelovi pileta dobri za ljudsko tijelo, objavljeno je nedavno u jednoj kineskoj studiji. Zahvaljujući iskustvu brojnih kuvara koji su svoja iskustva u kuhanju prenijeli stručnjacima, kao i saznanja tehnologa, otkriveno je  koje dijelove pileta ne treba konzumirati jer su štetni po zdravlje.

Pa tako, kada jedete piletinu bolje je da ne konzumirate kožicu koja se u potpunosti sastoji od masti i, osim toga, može da sadrži veliki broj bakterija.

Takođe, preporuka je i da se ne jedu pluća, jer čak ni termička obrada visokom temperaturom nije u stanju da u potpunosti ukloni sve parazite iz njih.

Kineski stručnjaci su savetovali i da ne koristite glavu (što se inače kod nas retko koristi), jer upravo ovaj deo pileta akumulira sve štetne materije koje životinja pojede tokom svog života.

magazin.novosti.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here