Kako možete poboljšati zdravlje za samo 60 sekundi?

0

Imate minutu? Sjajno! Imamo divne vijesti za vas! Naime, usprkos tome što je većina nas toliko preokupirana obavezama tijekom dana, moguće je napraviti mnogo toga za naše zdravlje i to za samo 60 sekundi. Evo o čemu se radi…

– Odmah nakon buđenja popijte čašu vode. Ovo je sjajan način da započnete dan jer će voda razbuditi vaše tijelo i spriječiti dehidrataciju tijekom dana.

– U svoj jutarnji obrok (smoothie, jogurt ili kašu) dodajte sjemenke. One su bogate proteinima, a konzumiranje bjelančevina prije podne održava razinu glukoze u krvi tijekom dana, sprječava napadaje gladi i promjene raspoloženja.

– Prije konzumiranja ugljikohidrata (kruha, tjestenine), poprskajte ih s malo maslinovog ulja ili octa. Tako ćete smanjiti glikemijski indeks obroka, a samim tim, izbalansirat ćete i razinu glukoze u krvi.

– Nemate vremena za vježbanje? Ujutro napravite seriju čučnjeva u trajanju od minute. Osim toga što ćete ojačati mišiće, koljena i kosti, bit ćete poletniji i energičniji.

– Nanesite kremu za sunčanje na lice i zaštitite kožu od štetnog UV zračenja. Nemojte zaboraviti nanijeti kremu za sunčanje i na manje očigledne dijelove tijela – stražnji dio ruku, vrat i uši. Na tim mjestima često se javlja rak kože.

– Dišite duboko! Izdvojite minutu ujutro, sjednite i zaboravite na sve brige. Duboko dišite na nos, i izdišite na usta. Disanje nam pomaže da se smirimo i lakše se borimo sa stresom.

– Dok sjedite za računalom na poslu, izdvojite minutu da vježbate leđa. Ispravite se i pogurajte ramena unatrag i prema dolje. Zadržite pet sekundi, pa ih gurnite prema naprijed. Ponavljajte 60 sekundi.

– Pregledajte grudi! Jednom mjesečno, nakon tuširanja, stanite pred ogledalo i podignite ruku. Opipajte predio oko grudi i pazuha.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here