Jedite ove 4 namirnice za doručak kako biste POKRENULI METABOLIZAM

0

Još uvek postoji konfuzija o tome šta treba da jedete ujutru. Dok neki više vole da jedu natopljene bademe, drugi se odmah odlučuju za šoljicu čaja ili kafe kako bi započeli dan. Ali šta se smatra najboljom hranom za jelo ujutru?

Zdravstveni stručnjaci preporučuju da je najbolje započeti dan sa malo tople vode ili malom užinom da biste pokrenuli metabolizam. Evo nekih namirnica na koje treba da konzumirate:

Natopljeni bademi
Natopljeni bademi mogu vam dati dozu zdravih i esencijalnih vitamina i minerala. Namakanje preko noći povećava njihovu hranljivu vrednost. Nakon dugog posta, dobro je pojesti 5 do 10 badema jer vam daju zdrav obrok za početak i takođe poboljšava sitost tokom dana.

Kažu da smeđa kora badema sadrži tanin koji inhibira apsorpciju hranljivih materija, tako da ako potopite bademe, kora se lako skida i omogućava da orašasti plodovi obilno otpuštaju sve hranljive materije.

Hurme
Odličan izvor trenutne energije koja vam je potrebna da biste započeli dan. Hurme takođe sadrže gomilu rastvorljivih vlakana koja uvlače vodu u probavni kanal, što ih čini neophodnim za zdrav sistem za varenje. Ovo takođe pomaže u liječenju opstipacije ili problema sa varenjem. Visok sadržaj kalijuma koji se nalazi u urmama takođe može da liječi uznemireni stomak i dijareju.

Čija semenke
Male crne semenke su blaženo zdrave i izvor kompletnog proteina jer sadrže svih devet esencijalnih aminokiselina. Prepune su esencijalnih masnih kiselina, magnezijuma, gvožđa i vitamina B. Potopite kašičicu ovih super semenki u vodu preko noći i popijte ih ujutru ili dodajte u smutije ili ukrasite svoju činiju za brzi doručak svježim voćem.

Papaja
Dobro je jesti papaju rano ujutro na prazan stomak jer pomaže u čišćenju stomaka. Odlična je za glatko i redovno pražnjenje crijeva. Izbegavajte da jedete bilo šta nakon što ste jeli papaju najmanje sat vremena. Loš holesterol, koji je preteča srčanih bolesti, može se smanjiti ako se konzumira papaja.

 

 

 

 

 

magazinovosti.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here