Japanska terapija vodom koja čini čuda za organizam

0

 

Hidratacija organizma je neophodna kako bi naše tijelo moglo da funkcioniše, ona je presudna za zdravlje i život. Voda je bitan element za svaku funkciju u tijelu, a kada ne konzumiramo dovoljno tečnosti afunkcije u našem tijelu mogu biti sporije i ugrožene.

Nedovoljno konzumiranje vode je često okidač za bolesti bubrega, mozga, mišića, nervnog sistema, metabolizma, regulacije tjelesne temperature, normalnog funkcionisanja zglobova i koštanog sistema.

Osim što je neophodna za zdravlje i što je bez nje čišćenje, odnosno detoksikacija organizma nemoguća, voda ima sjajno dejstvo i po našu energiju. Sigurno ste tokom posmatranja mora, jezera ili reke primetili koliko vas pogled na vodu opušta. Takođe, plivanje ublažava napetost mišića, smiruje i uklanja negativnu energiju.

Prema japanskoj narodnoj i prirodnoj medicini čašu vode treba da pijete odmah nakon buđenja.

Ujutru popijte 4 čaše vode, po 150 mililitara, sa pauzom od 5-7 minutaPosle toga nemojte ništa jesti niti piti 45 minuta, a zatim tokom dana rasporedite oko 2,5 litra vode.

Ne pijte jako hladnu ili jako toplu vodu – njena temperatura treba da bude slična tjelesnoj.

U jutarnju čašu vode možete sipati malo limunovog soka, ako nemate problema sa želucem, jer ova kombinacija se pokazala kao vrlo uspješna za ubrzanje metabolizma i mršavljenje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here