Ironija sudbine: Primitivni i bahati totalitarista Dodik drži moralne lekcije novinarima

0

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nakon današnjeg davanja iskaza u Tužilaštvu BiH vezano za aferu “Pavlović banka”, održao je pres-konferenciju u Istočnom Sarajevu.

Odmah na početku pres-konferencije Dodik je rekao da mu je u Tužilaštvu predočeno ono što je danas objavljeno u “Dnevnom avazu”.

– Meni je predočeno ono što ste danas mogli da pročitate u “Avazu”. Od riječi do riječi, ovo što piše u “Avazu”, to mi je predočeno u Tužilaštvu BiH – rekao je Dodik.

  • Dodik pokazuje tekst objavljen u "Dnevnom avazu"

    Dodik pokazuje tekst objavljen u “Dnevnom avazu”

    FOTO: N. AJNADŽIĆ / N1

U toku konferencije za novinare, Dodik se pokušao pojasniti i sramotno ponašanje pokazivanja srednjeg prsta novinarima koji su čekali njegov dolazak u Tužilaštvo BiH.

– Nisam vas vidio, nije se na vas odnosilo i nije na novinarsku zajednicu. Volio bih da ste solidarni tako kada su Amerikanci uveli vašim kolegama sa ATV-a sankcije. Moja reakcija je proizvod višegodišnjeg odnosa sa BN televizijom. “Avaz” je prenio sve što se dešavalo u Tužilaštvu što pokazuje da su u sprezi. E toj sprezi ja pokazujem srednji prst. Mogu ponovo pokazati sad ako hoćete opet.

“Sabrana nedjela vaših kolega”

Godinama neki iz medija, zajedno sa stranim faktorom vode hajku na mene i porodicu. Svaki Božji dan iznose toliko laži o meni da bih mogao objaviti sabrana nedjela vaših kolega. Ako takvi očekuju da im aplaudiram, žao mi je ali neću. Ne mogu aplaudirati neprofesionalcima. Kao javna ličnost imam obavezu da trpim kritike, ali nemam obavezu da trpim laži.

Moja reakcija od danas je motivisana prema ljudima koji godinama šire netrepeljivost prema meni i mojoj porodici. Žao mi je profesionalaca novinara koji pošteno obavljaju svoj posao, ali ima i bitangi koji su vezani za jednu propagandu koja se širi. Neki od vaših kolega za dugogodišnje blaćenje ljudi nemaju nikakvu odgovornost. I moja reakcija je bila kada sam prepoznao novinare i kamermane BN TV. I to je moja poruka i “Avazu”, ovo auto je vozilo Fahru Radončića, ja sam došao sa svojim – istakao je Dodik.

Čvrsti dokazi

Podsjećamo, riječ je o postupku koji godinama zanima bh. javnost i tužioci su konačno došli do čvrstih dokaza. Dodik je vilu u naselju Dedinje kupio 14. maja 2007. godine za 750.000 eura.

Tada je tvrdio da je nekretninu platio novcem od kredita, međutim, kako se na kraju ispostavilo, kredit u “Pavlović banci” podigao je tek godinu kasnije, tačnije 27. juna 2008. godine.

Osim toga, utvrđeno je da je zahtjev za kredit ovjerio pečatom Vlade RS, i to dok je bio premijer Republike Srpske.

Dodik je ratu za sporni kredit, u iznosu nešto višem od 9.000 KM, navodno davao u kešu, a vjeruje se da je za tu vrstu posla angažirao tadašnjeg vozača.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here