Cijeli dan ste jeli NEZDRAVO? Ovih ŠEST namirnica mogu to da IZBRIŠU!

0

 

Može biti tako lako prepustiti se nezdravoj hrani i odlučiti da ne razmišljate o kalorijama ili kako ćete se osjećati sljedećeg dana.

Ne morate da se osećate krivim zbog toga. U stvari, postoji mnogo namirnica koje će vam pomoći da se sljedećeg dana osjećate mnogo bolje. Probajte sa namirnicama sa ove liste.

1. Čija sjemenke
Čija sjemenke su prepune antioksidanata i vlakana. One vam mogu pomoći kod nadutosti i tog nimalo zdravog osjećaja koji imate sljedećeg dana nakon što ste pojeli 5 kriški pice. Takođe vam pomažu da duže ostanete siti, što je plus ako pokušavate da unesete manje kalorija.

2. Sjeme lana
Sjeme lana je čudotvorno zrno prirode sa visokim sadržajem esencijalnih omega masnih kiselina. Budući da su bogati vlaknima i drugim hranjivim materijama, definitivno ćete poželjeti da ih dodate u smuti za doručak kako biste pomogli svom tijelu da se osjeća bolje nakon noćnog provoda sa prijateljima.

3. Voda za detoksikaciju
Voda za detoksikaciju može se pripremiti mješanjem četiri čudesna sastojka; voda, listovi mente, limun i krastavac. Dan nakon što unesete mnogo ukusnih, ali nezdravih jela, možete preliti svoj sistem vodom za detoksikaciju da biste se brzo osećali bolje.

4. Aloe vera
Aloe vera je puna esencijalnih vitamina koji mogu očistiti vaše tijelo nakon epizode ​​nezdrave ishrane. Odličan je sastojak za uklanjanje toksina i preplavljivanje vašeg sistema hranjivim materijama koje su mu potrebne.

5. Jabuke
Jabuke su prirodno sredstvo za čišćenje organizma. Čovek se može oporaviti od dana loše ishrane ako pojede nekoliko jabuka kao užinu. Takođe vam pomažu da duže ostanete siti, što će vam pomoći da smanjite kalorije tokom dana. Osim toga, možete dodati malo putera od kikirikija ili badema kako biste učinili da vam bude malo prijatnije.

6. Čorba
Čorba je odličan način da svoje tijelo napunite hranljivim materijama, a istovremeno olakšava vašem tijelu da apsorbuje vitamine i hranljive materije koje su mu potrebne. Dakle, bilo da se radi o pilećoj ili ribljoj čorbi, možda ćete se brzo početi osjećati mnogo bolje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here