Čarobni eliksir za jačanje imuniteta

0

Napitak za jači imunitet od limuna, đumbira i kajenskog papra
Ovo je prekrasna kombinacija sastojaka koji djeluju zajedno za razne zdravstvene beneficije i kao pojačivač imunološkog sustava kada je to najpotrebnije. Može vam pomoći u suzbijanju virusa, pojačati razinu energije i potaknuti metabolizam.

Za razliku od ostalih recepata za sokove, ovaj se napitak pije u malim količinama, u dozama od 60 ml, odnosno jedne čašice za žestoka piće i djeluje gotovo poput čarobnog eliksira za imunitet.

Sastojci:

450 gr korijena đumbira za dobivanje oko 350 ml soka
6 limuna za dobivanje oko 350 ml soka – možda će vam trebati više ili manje, ovisno o veličini
1 žličica meda ili agavinog, odnosno javorovog sirupa
1/8 žličice kajenskog papra
Postupak pripreme:

Započnite ispiranjem i ribanjem korijena đumbira. Ne treba ga oguliti, samo ga izrežite na dovoljno mali komad da može proći kroz sokovnik.
Zatim započnite cijeđenje đumbira.
Nakon što iscijedite đumbir, provjerite količinu soka i u skladu s time iscijedite sok od limuna. Samo ga ogulite i ubacite u sokovnik. Alternativno iscijedite sok kao i obično i izmjerite omjer 1: 1 sa sokom od đumbira.
Pomiješajte đumbir i limunov sok zajedno.
Dodajte kajenski papar i med (ili agavin, odnosno javorov sirup) i dobro promiješajte da se temeljito sjedini.
Po želji odvojite u dijelove veličine čašice za žestoka pića (60 ml) i držite u hladnjaku do tjedan dana. Kajenski papar će se spustiti na dno – zato obavezno protresite posudicu prije pijenja.
Sok također možete zamrznuti u kockice leda i dodati sokovima i smoothiejima po potrebi.

Napravite veću količinu, kako biste je mogao zamrznuti i otopiti po potrebi. Idealno bi bilo da omjer soka od đumbira i soka od limuna bude 1: 1. Jednostavno prvo provjerite koliko ste dobili soka od đumbira, a zatim dodajte jednaku količinu limunovog soka.

Sok možete čuvati u hladnjaku tjedan dana.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sensa.hr

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here