Bakir pere ruke od Mulahusića s kojim se grlio i slikavao: “I šta sad? Prvi put sam ga vidio u životu!”

0

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović prokomentarisao je fotografiju s internet botom Jasminom Mulahusićem, koji iz Luksemburga vrijeđa i crta mete na čelo političkim protivnicima SDA i novinarima.

Gostujući u emisiji Pressing na N1 televiziji Izetbegović je prvo rekao da je pitanje o tome zašto se fotografisao s Mulahusićem nevažno, jer je trenutno mnogo važnija tema aktuelna situacija u BiH jer Dodik i Čović prave blokade na nivou BiH i Federacije BiH.

“Bio sam na turneji koja je obuhvatila 7-8 gradova u Njemačkoj i zemljama Beneluksa. Slikao sam se s nekoliko stotina ljudi. Ovog gospodina sam prvi put u životu vidio. Znam ko je on. Prvi put u životu me kontaktirao, prvi put ga vidim…”, rekao je Izetbegović.

Lider SDA je na pitanje zašto se ipak fotografisao sa čovjekom koji je poznat po vrijeđanju novinara, političara i drugih ljudi kazao:

“Pitajte njega zašto je vrijeđao te ljude. Mene pitajte za ono što sam ja radio, a ne pitajte me za ono što drugi rade. Ne razumijem zašto to mene pitate”, dodao je.

Luksemburška policija jučer je pretresla kuću radikalnog SDA bota Jasmina Mulahusića.

Izetbegović je na konstataciju da se fotografisao s takvim čovjekom rekao: “I šta sad?” te dodao da policija sigurno neće pronaći Izetbegovićev kontakt u Mulahusićevom telefonu niti zna da li je imao kontakte s nekim iz SDA.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here