Aloe vera- ljekovita biljka koja čisti zrak

0

Aloe vera je ukrasna biljka iz roda Aloe. Ima vrlo kratku stabljiku ili ju uopće nema, te mesnate i zelene listove čiji su rubovi nazubljeni. Ova biljka voli jaku svjetlost stoga joj pronađite lokaciju na kojoj će dobivati dovoljnu količinu.

Osim što u interijerima lijepo izgleda, aloe vera će u vašem domu povećavati razinu kisika te apsorbirati štetne spojeve i filtrirati ugljični dioksid. Razlog više da ju postavite u svaku prostoriju u domu. Odlično će izgledati u ukrasnim posudama u kuhinji, dnevnoj ili spavaćoj sobi ali i kupaonici.

Osim svih nabrojanih blagodati ova biljka će nam dobro doći i kad želimo ispitati kvalitetu zraka u prostoriji. Ukoliko se na njenim listovima pojave žute pjegice znači da je zrak u vašem domu onečišćen. Također, korisna je i protiv raznih kemikalija iz namještaja, igračaka i plastike.

KAKO ZALIJEVATI ALOE VERU?

Zalijevanje u toplijim mjesecima treba biti češće, barem jednom tjedno, a važno je da se između dva zalijevanja zemlja zasuši jer u suprotnom, višak vode dovodi do truljenja korijena. Preporučuje se da zemlja bude prozračna te je u nju poželjno umiješati i pijesak. Tijekom zimskih mjeseci, aloe veru je dovoljno zalijevati jedanput mjesečno.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here