7 stvari koje će svaki muškarac napraviti ako mu se sviđate

0

Bez obzira na to da li savršeno baratate ovim “jezikom” ili ne, govor tijela je najbolji način komunikacije kada je ljubav u pitanju. Ako možete razumjeti što vam muškarac poručuje pokretima lica, rukama, pa čak i nogama, dobit ćete bolju ideju o tome da li je on zainteresiran. A mi ćemo vam u tome pomoći.

Kako biste postali pravi ljubavni detektor, dajemo vam 7 stvari koje će svaki muškarac napraviti ako mu se sviđate:

1. Njegov osmijeh skoro da dopire do očiju
Iskreni osmijeh proteže se skoro do očiju, dok lažni osmjeh staje kod usana.

2. Na koju stranu su mu uperena stopala?
Ako je zainteresiran, možda će njegova stopala biti suptilno uperena prema vama, zapravo, ne samo stopala, već i koljena, ruka ili glava. Njegovo tijelo tako govori: „Želim ići u pravcu ove osobe“, ako je neki od ovih dijelova tijela okrenut u suprotnom pravcu, onda njegovo tijelo vrišti – „moram pobjeći odavde“!

3. Pokušava se približiti
Ako odluči da društveni prostor zamijeni vašim osobnim prostorom i približi vam se znatno više nego što to pravila pristojnosti diktiraju, budite sigurni da tu ima nečeg. Njegovo tijelo vam stavlja do znanja da želi da s vama podijeli intimni prostor.

4. Noge ne lažu
Muškarci znaju sakriti emocije na licu, ali to isto nisu još ovladali kada su noge u pitanju. Ako su mu noge raširene, samouvjeren je i osmatra svoj teritorij. Ako su mu noge prekrižene i vrh jedne pokazuje prema vama, želi vam se približiti, ako su prekrižene na suprotan način, njegova podsvijest želi da mu osigura više prostora.

5. Okreće grudi prema vama
Kada muškarac okrene svoje grudi prema vama, to znači da je spustio gard. Više ne štite torzo ili grudi, i pokazuju vam svoju najranjiviju stranu.

6. Tajna je u njegovim očima
Svi znaju da lažov uvijek pokušava izbjeći da vas pogleda u oči. Ako želite otkriti vara li vas potencijalni dečko, njegov pogled možda neće biti dovoljan – ali treptaji definitivno hoće.
Brzina treptaja će vam otkriti sve. Prosječna osoba trepne 6 do 10 puta u sekundi, a ako je ovaj broj veći – postoji velika šansa da laže da će vas pozvati na ponovni susret.

7. Imitira vas
Ako radi isto ono što i vi, on oponaša vaše ponašanje i to je siguran znak da mu se sviđate. Njegovo tijelo vam poručuje – „ja sam kao ti i sviđaš mi se“.

 

 

 

 

 

zena.hr