24.04.2024.
HomeNovostiTrgovkinja pokazala zube naoružanom razbojniku, presuđene mu tri godine

Trgovkinja pokazala zube naoružanom razbojniku, presuđene mu tri godine

Dragan M. iz Teslića osuđen je na tri godine zatvora zbog pokušaja razbojništva nad J.C., radnicom trgovine u Tesliću, u koju je uperio pištolj, a koja je odbila da mu da novac i pozvala oca, potvrđeno je “Nezavisnim”.

Presudu je izrekao Okružni sud u Doboju i to na osnovu sporazuma o priznanju krivice.

Prema navodima presude, sve se desilo 31. januara 2021. godine, a razbojnik je u teslićku trgovinu upao oko 10 časova.

“U namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, maskiran, sa maskom preko glave – pletena kapa sivomaslinaste boje sa prorezima za oči, tzv. fantomka, sa obučenom maskirnom jaknom maslinastozelene boje i na rukama navučenim rukavicama, došao je do trgovinske radnje Mini Market”, navodi se u presudi.

Dalje se dodaje da je optuženi ušao u unutrašnjost trgovine, te je po ulasku prijetio pištoljem, koji je držao u ruci i uperio u pravcu trgovkinje J.C.

Radnica je stajala iza pulta, a razbojnik je tražio od nje više puta da mu otvori kasu i da mu preda novac.

“J.C. nije htjela da otvori kasu, već je putem telefona brzim biranjem pozvala svoga oca V.C., nakon čega se osumnjičeni okrenuo i istrčao iz navedenog objekta”, navodi se u presudi.

Optuženi je potom ušao u svoj automobil golf bez registarskih oznaka, te velikom brzinom pobjegao sa lica mjesta.

“Dakle, u namjeri prisvajanja protivpravne imovinske koristi, uz prijetnju oružjem, pokušao je oduzeti tuđe pokretne stvari, čime je počinio krivično djelo razbojništvo iz člana 227. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske, a sve u vezi sa članom 22. Krivičnog zakonika Republike Srpske”, navodi se u presudi.

Takođe se presudom od optuženog oduzima gasni pištolj kalibra devet mm, u kojem se nalazi 15 komada metaka, kao sredstvo upotrijebljeno prilikom izvršenja krivičnog djela.

Osim toga, obavezan je da na ime troškova krivičnog postupka plati paušalni iznos od 150 KM u roku od 15 dana od dana pravosnažnosti presude.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti