20.04.2024.
HomeSportTuzla City protiv Slobode imala igrača više i nije uspjela napraviti ništa

Tuzla City protiv Slobode imala igrača više i nije uspjela napraviti ništa

Tuzla City i Sloboda su remizirali u okviru četvrtog kola Premijer lige BiH.

Loš početak utakmice za obje ekipe, bez prave prilike i bez ideje. Prvu priliku na utakmici su imali domaći, kada je Eleuoet prošoa po desnoj strani, a zatim je oboren od strane Kurtalića koji je čak zaradio i žuti karton. Mišić je šutirao iz prekida direktno, ali odobrana Slobode je dobro reagovala i loptu je izbacila u korner.

Sedam minuta poslije Nukić je povukao kontranapad, dodao Mišići koji je kroz noge provukao loptu igraču Slobode, ušao u šesnaesterac i gdje je i oboren, sudija Njegomirović se nije oglasio iako su iz ekipe Tuzla Cityja tražili najstrožu kaznu. Karjašević je minut poslije oborio Delića, koji mu je oduzeo loptu prije toga, nakon čega je dobio žuti karton.

Erić je bio siguran u 24. minuti nakon pokušaja Čelikovića. Eleouet je zadavao mnogo problema Slobodi po desnoj strani, nakon jednog od svojih prodora Jusić je izbio loptu u korner, a nakon čega je došlo do fizičkog i verbalnog sukoba igrača, ali bez većih posljedica za obje ekipe.

Prvu priliku je Sloboda imala u 27. minuti kada je Kuzmanović vema loše šutirao sa dvadesetak metara od gola Fejzića. Igrao se 31. minut kada je Šukilović na lijevoj strani oborio Delića, Maksimović je uputio odličan udarac, ali je Jusić veoma loše šutirao glavom.

U 33. minuti novi žuti karton ovaj put za Čelikovića, veoma grubo se igralo na obje strane, sa dosta prekšaja.Petovminuta poslije novi žuti karton ovaj put je Delić izgubio loptu na sredini terena, Mišić je oduzeo i krenuo i kontra napada, kada ga je Delić povukao za dres i oborio na travnjak, sudija Njegomirović je opravdano pokazao žuti karton.

Početkom drugog poluvremena tačnije u 46. minuti Karjašević je poslao dubinsku loptu do Mišića koji je šutirao preko gola. Dva minuta poslije Karjašević je šutirao veoma loše sa velike udaljenosti, Erić je lagano uhvatio ovu loptu.

Fejzić je ispucao loptu u 53. minuti, Vošnjak je glavom vratio loptu u šesnaeterac gdje je Komazec atraktivno sa šenaest metara pokušao makazicama ali je to bio lak plijen za golmana Tuzla Cityja.

Peti žuti karton na utakmici, a ukupno treći za Slobodu dobio je u 54. minuti Jasmin Osmić kada je oborio Čelikovića u jednom duelu na sredini igrališta.

Igra između dva šenaesterca bez pravih prilika, niti jedan ekipa nije imala neku ozbiljnu priliku. Igrao se 73. minut kada je Smajlagić oborio Kurtalića i zaradio je žuti karton. Samo nekoliko trenutaka poslije Kurtalić je oborio Colibalyja u opasnom napadu, imao je već žuti karton pa je sudija Njegomirović morao pokazati još jedan, što je značilo da je utakmica za njega gotova. Petnaestak minuta je Tuzla City imala sa igračem više na utakmici.

Mehidić je oborio u 80. minuti Delića na nekih osamnaest metara od gola Fejzića, Čivić je šutirao ali je njegov udarav odbranio golam Tuzla Cityja.

Fejzić je poigravao kod svog gola u 87. minuti, Osmić je uklizao na ispucanu loptu, ali ona je samo otišla pored gola Tuzla Cityja.

Do kraja utakmice nije bilo prilika pa je rezultat ostao 0:0.

Premijer liga BiH, 4. kolo:

Tuzla City – Sloboda

Stadion: Banja ‘Ilidža’ (Gradačac). Gledalaca: 700. Sudija: Aleksandar Njegomirović (Prnjavor). Žuti kartoni: Karajšević, Čeliković, Smajlagić (Tuzla City) Kurtalić, Delić, Osmić J. (Sloboda) Crveni kartona:Kurtalić (Sloboda)

Tuzla City: Fejzić, Mehidić, Čeliković, Šukilović (od 45’. Hrkać), Nukić, Karjašević, Medeš (od 79’, Naragalić), Mišić, Eleouet (od 60’. Coulibaly), Kuzmanović, Smajlagić

Sloboda: Erić, Kapetanović ( od 88’. Mujarić), Jusić, Devedžić, Osmić J. (od 57’. Hadžibeganović), Osmić M., Kurtalić, Maksimović (od 45’. Vošnjak), Delić, Mehmedović, Komazec (od 78’. Čivić)

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti