25.04.2024.
HomeNovostiProblemi u istrazi teške nesreće: Nemoguće očitati brzinu poljskog autobusa

Problemi u istrazi teške nesreće: Nemoguće očitati brzinu poljskog autobusa

Tahograf poljskog autobusa uništen je u nesreći i nakon što je ovlašteni tehničar iz njega pokušao izvući podatke oni se nisu mogli očitati, saznaje ekskluzivno Jutarnji list.

Tahograf inače zapisuje sve aktivnosti i poštuje li vozač pravila koja vrijede na području EU, ali su, nažalost, česte i manipulacije tahografom.

Podsjetimo, do nesreće poljskog autobusa u kojem su bile 44 osobe 42 putnika i dva vozača – došlo je oko 05.25 sati u subotu ujutru na autoputu Gorican-Zagreb, kod mjesta Breznica. Pritom je 12 osoba izgubilo život, a 32 su povrijeđene.

Varaždinski župan Anđelko Stričak i ravnatelj Opće bolnice Varaždin Damir Poljak jutros su obavijestili o stanju povrijeđenih putnika koji su zbrinuti u Varaždinu.

“Kao što znate, u nesreći su stradale 44 osobe, od toga njih 12 smrtno”, izjavio je Stričak i dodao da je četvoro pacijenata noćas prebačeno u Poljsku.

Direktor bolnice Damir Poljak kazao je da su juče tokom dana zaprimili 11 pacijenata, a da su u večernjim satima četiri pacijentice bile zadovoljavajućeg stanja te su otpuštene.

“Imamo četvero pacijenata u jedinci za intenzivno liječenje, od čega je dvoje kritično. Jedan pacijent je iz jedinice prebačen na odjel za traumatologiju”, rekao je Poljak.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti