5 jako dobrih razloga zašto jesti cimet baš svaki dan

0

Cimet ima antivirusna, antifungalna i antibakterijska svojstva, a sve to pomaže da vaše tijelo bude zdravo i dobro funkcioniše. Istraživači su otkrili da je cimet na prvom mjestu među najpopularnijim biljkama i začinima na svetu u pogledu visoko zaštitnih nivoa antioksidansa. Antioksidansi pomažu vašem telu da popravi oštećene ćelije i da se bori protiv slobodnih radikala, što znači manje infekcija i bolesti.

Cimet može da poboljša cirkulaciju
Cimet ima opuštajući efekat na krvne sudove – rezultat je poboljšana cirkulacija. Iako su svi jedinstveni i različito obrađuju hranu, unos manje od kašike cimeta dva do tri puta nedeljno bi zapravo mogao da poboljša opšte zdravlje. Preporučuje se posipanje cimeta na ovsene pahuljice, žitarice ili tost.

Cimet ima protivupano dejstvo
Cimet je definitivno jedna od antiinflamatornih supstanci. Ima visok sadržaj fenolnih jedinjenja koja smanjuju upalu u tijelu.

Cimet smanjuje krvni pritisak
Smanjenje krvnog pritiska znači da je vaš ceo kardiovaskularni sistem takođe zaštićen. U jednoj studiji, istraživači su otkrili značajno smanjenje krvnog pritiska u kratkotrajnoj konzumaciji cimeta kod pacijenata sa predijabetesom i dijabetesom tipa 2.

Cimet snižava holesterol
Cimet ima pozitivan efekat na holesterol, što znači bolje zdravlje srca, jer visoki nivoi holesterola mogu povećati rizik od srčanih oboljenja.

 

 

 

 

 

magazinnovosti.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here