25.04.2024.
HomeSportŽeljo igra čvrst fudbal, ali mi se pobjedom želimo oprostiti od navijača

Željo igra čvrst fudbal, ali mi se pobjedom želimo oprostiti od navijača

Fudbalski klub Sloboda će u nedjelju, 29. maja, odigrati posljednju utakmicu prvenstva protiv Fudbalskog kluba Željezničar.

Utakmica posljednjeg kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine između Slobode i Željezničara odigrat će se u 17 sati na stadionu Tušanj, a ulaz je besplatan. Press konferencija održana je danas, a medijima su se obratili šef Stručnog štaba FK Sloboda Amir Spahić i fudbaler Mladen Veselinović.

Spahić i Veselinović složili su se da ekipa Slobode ovu utakmicu igra rasterećena, što će im omogućiti da se fokusiraju na to da navijačima pruže lijep fudbal i oproste se od ove sezone pobjedom.

“Jedna teška, turbulentna sezona napokon se završava. Uspjeli smo sačuvati premijerligaški status prije zadnjeg kola. Dolazi naš sportski prijatelj iz Fudbalskog kluba Željezničar, koji igra izuzetno dobro ove godine, imaju samo dva poraza od dolaska Edisa Mulalića koji ih odlično vodi. Mi smo bez nekog rezultatskog imperativa, ali nadam se da će igrači odigrati dobru utakmicu i da ćemo pobijediti”, izjavio je Amir Spahić tokom svog obraćanja medijima.

“Normalno da bismo se željeli odužiti publici na najbolji način, da odigramo stvarno dobro, jer smo imali i previše kredita kod publike i stvarno bismo željeli da odigramo dobru utakmicu i da napokon razveselimo naše navijače”, dodao je Spahić.

Pored toga, Spahić se složio da je u interesu ekipe da bude što bolje plasirana na kraju sezone.

“Željeli bismo biti što bolje plasirani. Osvrnuo bih se i na utakmicu u Sarajevu. Tu smo nesretno izgubili, imali smo dvije izrazite šanse kod 0:0 i primili smo pacerski gol. Na svakoj utakmici idemo na pobjedu, međutim, bilo je stvarno teško jer je bio imperativ opstanka i tada su noge, takoreći, olovne, teške. Sigurno da smo igrali bolje nego što imamo bodova na kraju i naravno da bismo radije željeli biti osmi nego deseti“, zaključuje Amir Spahić.

Riječ je potom dobio i Mladen Veselinović.

“Željezničar igra veoma dobro ove sezone, igraju čvrst fudbal. Mi posljednju utakmicu igramo rasterećeni u nadi da ćemo odigrati što bolje i pobjedom se oprostiti od naših navijača“, rekao je Veselinović, igrač koji je ranije u karijeri nastupao za Plave s Grbavice.

Utakmica Sloboda – Željezničar igra se u nedjelju od 17h.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti