28.03.2024.
HomeSportSloboda ponovo poražena

Sloboda ponovo poražena

Radnik je došao do zlata vrijedne pobjede protiv Slobode u 24. kolo m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine, a Bijeljinici su na domaćem terenu slavili sa 2:1 i tako je na klupi tuzlanske ekipe porazom debitovao Amir Spahić.

Nije bilo uzbuđenja na početku utakmice, a potom je prvu šansu imao Pantelić u 16. minuti. Isti igrač pokušao je i tri minute poslije kada mu je odbranio Bukvić. Živković je u 20. minuti zatresao mrežu Slobode za vodstvo domaćih od 1:0.

Živković se našao u novoj prilici u 29. minuti, a Tuzlaci su imali sreće. Pogodio je stativu. Sloboda je igrala veoma loše, a u nastavku pokušao je i Vazda, da bi Pantelić u 43. minuti postigao novi gol za 2:0.

I drugo poluvrijeme počelo je šansom Radnika, a prvu ozbiljniju priliku Tuzlaci su imali u 59. minuti preko Ramića. Pokušali su gosti i preko Beganovića. Napadala je Sloboda, a u sudijskoj nadoknadi samo je poraz ublažio Mujagić golom za 2:1.

FK Radnik – FK Sloboda 2:1

Stadion: Gradski stadion u Bijeljini. Sudija: Aleksandar Njegovimirović (Prnjavor). Žuti kartoni: Gogić (Radnik), Beganović Dž. (Sloboda).

RADNIK: Muminović, Nikić, Šubert, Đorić, Sušić, Vasić, Ristanović, Šarić, Vazda, Živković, Pantelić.

SLOBODA: Bukvić, Devedžić (od 41. Ramić), Ćivić, Kurtalić, Kapetanović, Osmić (od 46. Beganović H.), Maksimović, Veselinović, Predragović, Beganović Dž., Hadžić (od 46. Husjeinović).

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti