Održan prvi kongres PDA, Kuko jednoglasno izabran za predsjednika

0

Na prvom kongresu Pokreta demokratske akcije održanom danas za predsjednika je jednoglasno izabran Mirsad Kukić iz Banovića.

Delegati Pokreta demokratske akcije jednoglasno su izabrali i članove Nadzornog i Glavnog odbora.

Kongresu su prisustvovali predsjednik SDP-a Nermin Nikšić, predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić, predsjednik NES-a Nermin Ogrešević i Izen Hajdarević uime stranke Narod i Pravda.

Prisutne su pozdravili predsjednici i predstavnici drugih stranaka, ističući da pružaju podršku politikama Pokreta demokratske akcije.

U svom ekspozeu Mirsad Kukić je kazao da je PDA stranka političkog centra, te da pripadaju strankama koje štite interese svih građana Bosne i Hercegovine na cjelokupnoj teritoriji.

– PDA u svom djelovanju ima namjeru da ostvari izuzetno dobru saradnju sa drugim političkim partijama, bez obzira koji one prefiks nosile. Naša saradnja se mora ostvariti i sa strankama koje sebe predstavljaju srpskim, bošnjačkim i hrvatskim, ali i građanskim. Na taj način želimo da sa svima u svom političkom djelovanju i političkom kapacitetu omogućimo ravnopravan tretman svim narodima i građanima bez preferiranja bilo koga – izjavio je Kukić u svom ekspozeu.

Na kongresu je naglašeno da će Bosna i Hercegovina ostati u okvirima svojih granica, a da se pričama o secesiji samo stiču politički poeni.

Također je kazano da se mora naći kompromisno rješenje između Bošnjaka i Hrvata, te ostalih na području FBiH, kada je riječ o izboru člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here