28.03.2024.
HomeNovostiPriveden Branislav Zeljković

Priveden Branislav Zeljković

Jutros je priveden direktor Instituta za javno zdravlje Branislav Zeljković, potvrđeno je to za N1.

Hapšenje je uslijedilo nakon jučerašnje potrage za Zeljkovićem koji nije pronađen na radnom mjestu, a bio je tražen i na adresi.

Od juče traje akcija MUP-a Republike Srpske koja se provodi po nalogu Posebnog odjeljenja Republičkog javnog tužilaštva. Akcija MUP-a RS se odvija zbog teških zloupotreba u procesu javnih nabavki u toku pandemije, fiktivnih transfera novca i pranja para. Jučer su u toku ove akcije privedeni Slavko Bojić, Saša Marković i Dubravac Dragan.

Inače, predmet istrage su ugovori koje je pregovaračkim postupkom sklapao Institut za javno zdravlje RS tokom korona krize. Pod lupom su firme Travel4fun i Procontrol.

N1 je ranije izvještavao o slučajevima javnih nabavki, kada je Turistička agencija nabavljala medicinske maske. Neke od nabavljenih maski koštale su i 6 KM po komadu što je jedan od privedenih i priznao.

“Jedna maska je iznosila 6,8 KM, ali ponavljam – radi se o medicinskoj KN 95 maski da građani ne pomisle da se radi o klasičnoj troslojnoj maski koja se kretala od marke do dvije. Ovdje se radi o maskama koje koristi bolničko osoblje”, podsjeća Slavko Bojić, vlasnik firme Procontrol.

Reklamni prostor

Ovdje može biti vaša reklama. animacija / logo / tekst

Posljednje vijesti