Promjena vremena: Temperature padaju za 20 stepeni, snijeg, minusi i naglo zahlađenje

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme.

U zapadnim i sjeverozapadnim područima sa susnježicom i snijegom. U ostalim podučjima Bosne s kišom koja će postupno prelazit u susnježicu i snijeg. U Hercegovini kiša. Tokom dana padavine slabe i postupno prestaju. Jutarnja temperatura od -2 do 4, a najviša dnevna od 0 do 5, na jugu do 14 stepeni. Tokom dana, postupan pad temperature zraka.

U petak pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slaba kiša se očekuje u Hercegovini. U višim područjima centralne, istočne i zapadne Bosne povremeno sa slabim snijegom, a u nižim sa susnježicom ili kišom. Jutarnja temperatura od -3 do 2, a najviša dnevna od 0 do 5, na jugu do 11 stepeni.

U subotu pretežno oblačno vrijeme. Povremeno slaba kiša se očekuje u Hercegovini, a u većem dijelu Bosne slab snijeg. Jutarnja temperatura od -4 do 2, a najviša dnevna od -1 do 3, na jugu do 9 stepeni.

U nedjelju umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne u Bosni sa susnježicom i snijegom, a u Hercegovini s kišom. Jutarnja temperatura od -5 do 0, a najviša dnevna od -1 do 5, na jugu do 9 stepeni.