Ne radi šta hodža radi: Umjesto da traži sigurnost za Bošnjake, muftija Mevlud Dudić “obećao” da će Bošnjaci poštovati Srbiju, kao da su oni nekoga napadali i prijetili

Muftija Islamske zajednice u Srbiji Mevlud ef. Dudić poručio je danas u Priboju da će učiniti sve da pripadnici islamske vjeroispovijesti u ovom gradu poštuju državu Srbiiju, javlja “Avazov” reporter s lica mjesta.

Dudić je obraćajući se građanima Priboja u prisustvu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, kazao da ta vjerska zajednica i oni koji su, kako je kazao, u Božjoj službi, na određeni način snose dio odgovornost za stanje u Priboju, kada je riječ o podignutim tenzijama u međunacionalnim odnosima.

Dudić je istakao da je Vučić, navukao i određeni bijes, jer, kako mu je kazao, “sve što obećate, vi i ispunite”.

Iskazao je i nadu da će, uz Vučićevu pomoć, biti izgrađena džamija.

– Treba da ostanete upisani kao predsjednik koji je omogućio izgradnju džamije u Priboju – istakao je muftija.

Ef. Dudić je poručio da su najbolji među njima oni koji čine dobro drugim ljudima, a da su najgori, kako je kazao, oni koji drugim ljudima čine loše.

– Nastavite da poštujete generacije vjernika koji će graditi a ne razvaljivati, voljeti, a ne mrziti, koji će dobrim uzvraćati dobro… – rekao je ef. Dudić.

Poručio je da Islamska zajednica u Srbiji nikada od toga neće odustati i istakao da svako ima neku manjkavost, ali da jedni bez drugih ne možemo.

– Neka ovaj svijet bude arena takmičenja, a na onom neka presuđuje Bog prema pravdi. Učinit ćemo sve da naši vjernici u potpunosti poštuju ovu državu, jer drugu nemaju – rekao je ef. Dudić.

Izvor: Avaz