Mustafić o događanjima u RS: “Ovo je klerofašistički entitet, mrak u dvorištu Evrope koji traje tri decenije uz mentorstvo države Srbije”

“Srba ima kao lista, nema više komunista. Za krst, za krst Nemanjića, za slavu, za slavu Obilića”, pjevali su danas pripadnici SAJ-a MUP-a RS-a tokom defilea na obilježavanju neustavnog dana RS-a.

“Za slavu, za slavu Obilića. Za krst, za krst Nemanjića. Za slavu, za slavu Obilića. Banjo Luko, naša diko…Srba ima kao lista, nema više komunista. Za krst, za krst Nemanjića. Za slavu, za slavu Obilića. Stasala je naša dika, nova Srpska Republika…Za krst, za krst…”, glasi tekst pjesme.

Ovaj “performans” komentirao je bh. reditelj Dino Mustafić

“Jasno je ko dan čemu vodi Dodikova politika. Cijeli prizor je zastrašujući od pjesme do defilea, poruka i namjere. Ovo je klerofašistički entitet, mrak u dvorištu Evrope koji traje tri decenije uz mentorstvo države Srbije”, napisao je Mustafić.

“Specijalci MUP-a RS-a pjevaju ultranacionalističku pjesmu koja favorizira jednu religiju, jedan narod, i bazira se na kosovskom mitu. RS je pravoslavna talibanija i fašizam viđen danas na ulicama Banje Luke sumnjam da se neće otjelotvoriti u novim zločinima”, napisao je Faruk Šehić.