Da je Radončićev politički diletant Admir Čavka šutio, mogao je izgledati čak i pametno: “Kako ‘Otvoreni Balkan” može biti Velika Srbija kada učestvuje Albanija…”

“Otvoreni Balkan” je odlična ideja poručio je potpredsjednik SBB-a Admir Čavka, dodajući da će je ubrzo uz podršku Ambasade SAD u Sarajevu prezentovati jedna nevladina organizacija.

Pozvao je, kako navodi, probosanske stranke da zajednički pristupe ovom projektu.

“Dočekan je na nož, prvenstveno ovdje u Sarajevu, jer nikada nismo dobili prave informacije, koliko investicija donosi, koliko će ljudi zaposliti”, rekao je Čavka gostujući u Danu uživo N1.

Čavka je odbacio ideju da se iza svega krije ideja o “Srpskom svetu”.

“To su čiste gluposti. Kako može biti “Velika Srbija” kada učestvuje Albanija, kada u tom projektu, ako ćemo brojati krvna zrnca muslimana, Bošnjaka, nego Srba”, pita Čavka.

Čavka je dodao da će sa čelnicima američke ambasade, predstavnici jedne NVO, kojoj nije rekao ime, prezentovati projekat “Otvoreni Balkan”, što već dvije godine nije učinio Savjet ministara. Čavka zaključuje da BIH ostaje crna rupa na Zapadnom Balkanu, te da to ne treba dopustiti.

“Pozivam sve, stranke, probosanske, koje žele da se bave ovom pričom, da zajedno uđemo u ovu priču. Imamo snažnu podršku američke administracije”, kazao je sagovornik N1.

Dodaje da je to tema koja može da poboljša uslove života u BiH, i da društvo izvuče iz, kako navodi, crnih tema.

(N1)