Četnička trojka uhapšena na Ilidži pokraj Sarajeva zbog pjevanja četničkih pjesama

Traditionally dressed Serb royalists prepare a grilled sheep at Mt. Ravna Gora, central Serbia, Saturday, May 17, 2008. Thousands of people attended a church service and rally to the commemorate anniversary of execution of late Serbian royalist General Dragoljub Draza Mihajlovic. Mihajlovic, the commander of Serbian chetniks movement was caught and executed by communists on May 13, 1945. (AP Photo/Darko Vojinovic)

M. S. (1996), nastanjen u Han Pijesku, N. T. (2001), nastanjen u Lukavici, i D. P. (1990), nastanjen na Sokocu, uhapšeni su zbog širenja međunacionalne, rasne ili vjerske mržnje, razdora ili netrpeljivosti na Ilidži.

Oni su uhapšeni jutros oko 2.30 sati u restoranu “Igman” na Ilidži, a situaciju koja se desila u restoranu za Faktor opisao je jedan od prisutnih gostiju.

Trojac iz Istočnog Sarajeva uhapšen je u “Igmanu”  na Ilidži zbog širenja međunacionalne mržnje

“Trojica momaka neprikladno su se drsko ponašala i provocirala su muzičare i pjevače u ilidžanskom restoranu, ali i vlasnika i sve goste. Naime, oni su u nekoliko navrata kod pjevača, kako su nam poslije rekli, insistirali da pjevaju nacionalističke pjesme. Muzičari nisu pristali da pjevaju pjesme koje veličaju četnike i zločince, ali oni su bili uporni i nisu odustajali. Pored traženja da pjevaju nacionalističke pjesme, ova trojica mladića u nekoliko navrata su dizala tri prsta i pokazivala krstove, koje su nosili oko vrata i na taj način provocirali sve prisutne. Neko je pozvao policiju koja je ubrzo došla u restoran i uhapsila ovu trojicu momaka”, kaže očevidac za Faktor.

Kako nezvanično saznaju, kod M. S., N. T. i D. P. utvrđeno je prisustvo alkohola u krvi i oni će uskoro biti predati nadležnom tužilaštvu.

Iz MUP-a KS je rečeno da su spomenuto krivično djelo počinili na štetu E. S. iz Sarajeva.