Vučić danas glumi mirotvorca, a evo kako je tokom rata s Pala podržavao Karadžićeve i Mladićeve zločine u Bosni (VIDEO)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je jučer da nikada više neće biti blokada na Drini, kao ni lošeg odnosa prema rukovodstvu Republike Srpske.

On je to rekao u okviru treće tačke dnevnog reda sjednice Vlade Srbije koja je bila otvorena za javnost.

“Srbija želi mir. Mi ćemo biti uz Republiku Srpsku, ali mi moramo da gradimo prijateljske odnose sa Bošnjacima i moramo da poštujemo integritet Bosne i Hercegovine”, kazao je on.

No mnogi će teško povjerovati riječima današnjeg „mirotvorca“ Vučića.

A evo i zbog čega.

“Nikada nisam bio na teritoriju avnojevske Hrvatske, kako oni kažu Nezavisne države Hrvatske, sve do 1995. godine. Nisam valjda bio dovoljno hrabar da se javim kao dobrovoljac. Imao sam 21 godinu i studirao sam u Beogradu”, rekao je Vučić.

Rekao je da je riječ o laži jer su drugi svjedoci rekli da ga nisu nikada vidjeli.

Vučić je kazao da je 1995. godine sa Srpskom radikalnom strankom bio dva dana u Glini.

Tada je, kao potrčko ratnog zločinca Vojislava Šešelja, održao govor u tom mjestu, u kojem je između ostalog rekao da ustaška čizma nikad neće tu stupiti.

“Nikada Srpska Krajina, nikada Glina neće biti hrvatska! Nikada Banija neće nazad u Hrvatsku”, rekao je tada Vučić.

Aleksandar Vučić, danas „mirotvorac“ koji želi dobre odnose sa Bosnom i Hercegovinom, u ratnim je godinama skupa sa svojim mentorom, četničkim vojvodom Vojislavom Šešeljem vršljao po brdima iznad Sarajeva.

No nisu to jedine zabilježene Vučićeve ratne storije. Tome svjedoči prilog koji je današnji predsjednik Srbije uradio za Kanal S sa Pala, gdje je bivši srbijanski ministar propagande, a današnji predsjednik Srbije ispekao zanat.