Potpuno ludilo: Vučić priča o Otvorenom Balkanu, a posvađan sa svima, zaklinje se u mir, a kupuje ofanzivno oružje

„Otvoreni Balkan” može biti mašina rasta i razvoja cijeele Evrope – rekao je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u gostovanju na TV Prva.

„U Srbiju su stigle najbolje protivoklopne rakete na svijetu – Cornet. Dobili smo odličnu cijenu, platili smo unaprijed. Veliko pojačanje za kopnenu vojsku Srbije“, rekao je sinoć predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostujući u emisiji “Prva tema” na TV Prva.

Prema njegovim riječima, svaki dan je armija Srbije sve jača, na šta je, kako kaže, ponosan. On je dodao da će hrvatska “Rafale” dobiti tek za tri godine, i to polovne.

„To su izvanredni avioni, vidjećemo. Volio bih da i mi nabavimo iste, ali nove. Za tri godine ja vjerujem da ćemo mi drastično da osnažimo RV i PVO, i nema bojazni za Srbiju. Mi moramo da budemo neko ko brine o odbrani svoje zemlje kako bismo odvratili bilo koga. Mir nam je najvažniji, nad malim i nad slabim se svi iživljavaju – rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije ističe da će za tri godine imati značajno veću silu nego danas, iako su, kako je kazao, danas mnogo jači nego što smo bili prije nekoliko godina.

„Ulaganjima u našu namjensku industriju snažimo i Užice i Lučane, i sva mjesta gdje su fabrike. Radostan sam zbog današnje isporuke. Corneti djeluju nepogrešivo, zovu ih ubice tenkova, to ste mogli da vidite i na snimcima iz Sirije“, kazao je Vučić.