Pogoršanje vremena: Susnježica, snijeg i pad temperatura

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme.

U jutarnjim satima u južnim i jugozapadnim područjima s kišom, a u višim područjima sa snijegom. Tokom dana, padavine se očekuju i u ostalim dijelovima zemlje. Obilnije padavine u Hercegovini, centralnim i jugozapadnim područjima Bosne. U noći na petak snijeg i susnježica i u nizinama Bosne. U jutarnjim satima će biti jakih udara juga. Jutarnja temperatura zraka između 0 i 5, a najviša dnevna između 3 i 12 stepeni.

U petak pretežno oblačno s padavinama prijepodne. Većinom će padati slab snijeg ili susnježica, a na jugu zemlje i slaba kiša. U sjevernim područjima vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka između -2 i 3, a najviša dnevna između 0 i 9 stepeni.

U subotu oblačno vrijeme. U Bosni susnježica i snijeg. U Hercegovini kiša. Jutarnja temperatura zraka između -2 i 3, a dnevna između 0 i 8 stepeni.

U nedjelju u našoj zemlji pretežno oblačno vrijeme. U Bosni sa susnježicom i snijegom, a u Hercegovini u jutarnjim satima može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura zraka između -2 i 2, a dnevna između -1 i 4, na jugu zemlje do 11 stepeni.

Od ponedjeljka padavine su moguće u centralnim, istočnim, i jugozapadnim predjelima Bosne i Hercegovine. Snijeg se očekuje na planinama, a povremeno je moguć i u nižem predjelima centralne, zapadne i jugozapadne Bosne.