Namirnica koja narušava vaše zdravlje i izaziva ovisnost

Iako mnogi ljudi smatraju da slatkiši i nisu toliko štetni za zdravlje, naučna istraživanja pokazuju da je šećer jako štetan za ljudski organizam, a sedam razloga će vas ubijediti zbog čega treba da se odreknete ove navike.

Ako ste svi odrasli obožavajući čokolade i ostale slatkiše, krajnje je vrijeme da prestanete. Glavni razlog je, naravno, vaše zdravlje. Mnogo puta ste to čuli, ali ponavljanje vam neće škoditi. Ovo je sedam razloga koji će vas ubediti zašto šećer nije dobar za vaš organizam.

Od sećera vaša koža izgleda starije
Šećer izbacuje iz ravnoteže hormone i otpušta slobodne radikale koji su odgovorni za starenje i bolesti.

Šećer izaziva zavisnost
Dokazano je da sećer izaziva osam puta veću zavisnost nego kokain. Što ga više konzumirate, to će ga vaše tijelo više i tražiti.

Goji
Ne samo da uništava zube, nego se s njim unosi i pregršt praznih, beskorisnih kalorija.

Šećer otvara apetit
Što više šećera unosite to ste gladniji. Da li ste primjetili kako naglo ogladnite ako za doručak pojedete nešto slatko. Ponavljamo, šećer je pun praznih kalorija koje samo izazivaju glad.

Ometa rad imunog sistema
Unošenje šećera ozbiljno narušava sposobnost vašeg imunog sistema u borbi protiv mnogih bolesti. Takođe, mnogobrojne studije su pokazale da šećer omogućava lakši razvoj malignih oboljenja.

Zbog njega se možete osećati omamljeno
Tempo današnjeg života je toliko ubrzan da morate, svako malo, biti na više mjesta u isto vrijeme. Ne treba vam uz takav tempo da se još osjećate omamljeno, kao da se vaš mozak našao u gustoj magli.