Dva paranoidna brata egomanijaka: Milanović ima istu vrstu paranoje kao i Vučić i isti način manipulacije kojom od sebe pravi žrtvu

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović otkazao je svoju najavljenu posjetu Bosni i Hercegovini, koju bi iskoristio za odlazak na obilježavanje 28. godišnjice humanitarnog konvoja “Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu”. Navedeno je da je to urađeno iz sigurnosnog razloga.

Tako glasi kratko saopćenje poslano iz Ureda predsjednika Hrvatske u kojem se ne mogu dobiti nikakva dodatna pojašnjenja, niti informacija kakve su to sigurnosne prijetnje koje bi predsjednika Milanovića dočekale u BiH.

Sigurnosno obavještajna agencija dostavila informacije o lošem dočeku

Jutarnji.hr” piše kako je odluka da ne ide na obljetnicu humanitarnog konvoja isključivo Milanovićeva, a Sigurnosno obavještajna agencija (SOA) na stol mu je samo dostavila informacije kako u BiH ne bi bio lijepo dočekan.

– Odluka se temelji na procjeni Ureda predsjednika, a činjenica je da u medijima u BiH prevladava huškačka atmosfera. Jednako je tako činjenica da se na putu kojim je prolazio humanitarni konvoj “Bijeli put za Novu Bilu i Bosnu Srebrenu” nalaze mješovita naselja kao i naselja s isključivo bošnjačkim stanovništvom – rekao je sagovornik “Jutarnjih”.

Nije želio proći kao Vučić

Milanoviću nisu skloni komentatori, a lijepih riječi za njega nema ni u komentarima na društvenim mrežama. Čak se govori da bi hrvatskog predsjednika trebalo dočekati, odnosno upriličiti mu gostoprimstvo na isti način na koji je bilo upriličeno 2015. godine predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću u Srebrenici kada je bio izviždan i zasut kamenjem.

Negativnom stavu Bošnjačkog korpusa prema njemu pridonio je sam Milanović svojim izjavama o Srebrenici, odnosno “gradiranju” genocidnosti zločina koji je tamo počinjen nad Bošnjačkim stanovništvom. Premda je kasnije Milanović pojašnjavao svoju izjavu, a nedavno ga je branio i premijer Andrej Plenković, očigledno je ostao dojam kako predsjednik Hrvatske umanjuje težinu zločina.

– Predsjednik Milanović je mogao prihvatiti rizik i otići u BiH, ali se nije na to odlučio – kaže sugovornik “Jutarnjih”. napominjući kako je tom odlukom zapravo svima olakšao situaciju.