Da nije groteskno, moglo bi biti smiješno: Kako je Nino Raspudić izgledao prije nego što su mu Hrvati kupili odijelo

OTKAKO je u saboru, Nino Raspudić je prigrlio imidž Del Boya iz Mućki, pa ga sada ljudi po društvenim mrežama uspoređuju s njim. No, dok mu Hrvati nisu kupili odijelo, Raspudić je njegovao imidž koji bi se više mogao poistovjetiti s Del Boyevim bratom Rodneyjem.

Prije političkog angažmana Nino je bio poznat javnosti kao profesor književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te je objavio nekoliko knjiga. Kako se odlučio uključiti u hrvatsku politiku i postati dio Mosta, samim time promijenio se i njegov imidž. Neizbježno je primijetiti da se Raspudićev stil odijevanja drastično promijenio nakon ulaska u sabor.

Da ne morate vi, iskopali smo stare Raspudićeve fotografije iz perioda dok se još nije bavio politikom.

Prije četiri godine Raspudić je tijekom gostovanja na N1 nosio naočale za vid s debelim smeđim okvirima koje podsjećaju na naočale kakve je nosio Franjo Tuđman.

Prošle godine procurila je snimka Raspudića s palestinskom maramom i majicom na kojoj je zastava Kube. Na majici i piše “Kuba”. Ispred Raspudića je i knjiga Noama Chomskog, lingvista i ljevičara iz SAD-a. Riječ je o snimci iz svibnja 2009. godine. Raspudić, u svojstvu profesora na FFZG-u, održao je govor za vrijeme studentske blokade. Ovako je to tada izgledalo.

A moramo se prisjetiti i fotografije objavljene prošle godine na kojoj Raspudić nosi navijačku majicu s crveno-bijelim kockicama.

Nakon starih fotografija pogledajte kako sada izgleda i kako se odijeva.

Podsjetimo, Raspudić, rođeni Mostarac, ovih dana je u centru pozornosti zbog skupljanja potpisa za Mostov referendum te zbog kaosa koji je nedavno nastao u saboru.

Raspudićev politički put počeo je u svibnju 2020. godine, kada je tijekom gostovanja u emisiji Nedjeljom u 2 objavio svoj ulazak u politiku. Već u srpnju te godine izabran je za saborskog zastupnika na listi Mosta kao nezavisni kandidat.

Index.hr