Da li je Bakir konačno shvatio da ne predstavlja sve Bošnjake, i zašto još nije shvatio da nema povjerenje Bošnjaka za pregovore sa Vučićem?

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA), Bakir Izetbegović, govorio je o aktuelnoj političkoj situaciji u našoj zemlji. Lider SDA je, između ostalog, komentarisao pregovore oko izmjene Izbornog zakona BiH, kao i o sastancima sa predsjednicima Hrvatske i Srbije, Zoranom Milanovićem i Aleksandrom Vučićem.

U jednom dijelu svojih izjava, lider SDA se dotakao i razgovara sa Zoranom Milanovićem i Aleksandrom Vučićem. Komentarisao je i to što ga Milanović i Vučić karakterišu i pozivaju kao predstavnika Bošnjaka.

– Ne znam ja kako oni jedni druge pozivaju (Milanović i Vučić op.a.), oni se sve vrijeme nalaze jedni s drugima pričaju o našoj zemlji. I ne treba ih pustiti da oni sami pričaju. Treba razgovarati s tim ljudima, ostaviti animozitete po strani bez obzira o kojem narodu je riječ jer mi živimo s njima. Vjerovatno neću otići u Beograd, Vučić će u Sarajevo, ali vidjet ćemo kako će to biti. S njim sam u kontaktu. S njim ću razgovarati kao Bakir s Aleksandrom. Predsjednik Srbije treba da se sastaje sa članovima Predsjedništva BiH, a svi mi koji na pozitivan način možemo učestvovati na razvoj BiH trebamo razgovarati. Vučić će se sastati sa utjecajnim Bošnjakom, sa utjecajnim političarem kao što je i on. Ja sam odbijao formate gdje su me zvali u svojstvu Bošnjaka, ja ne mislim da ih predstavljam, rekao je on.