Mali od skandala: Milanović iz Vatikana prijetio Bosancima – “neka vam jeza krene niz kralježnicu kad Hrvati okrenu glavu od Sarajeva”

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović boravio je danas u službenoj posjeti Vatikanu, a jedna od tema razgovora s papom Franjom bila je i aktuelna situacija u BiH s posebnim osvrtom na sigurnosnu situaciju i izmjene izbornog zakona.

Razgovarajući kasnije s novinarima, Milanović je objasnio da je podržao zahtjev Hrvata u Bosni i Hercegovini da sam bira svog predstavnika u Predsjedništvu BiH. To, kako je Milanović objasnio novinarima, pokazuje da Hrvati još “haju” za BiH, javljaju agencije.

– Dokle god Hrvati insistiraju da im se ne oduzima pravo da izaberu svog predstavnika i okreću se prema Sarajevu i to kažu, budite sretni i neka vam jeza krene niz kralježnicu kad Hrvati okrenu glavu od Sarajeva i kažu da ih to ne zanima, poručio je Milanović.

Ponovio je da bi htio da se okupe i Vučić i Erdogan i on kako bi razgovarali o rješenju trenutne krize u BiH.

– Da sjednemo i da vidimo možemo li mi, odnosno predstavnici naroda u BiH, uz neku našu kreativnu i poštenu pomoć postići više od drugorazrednih, ali zaista drugorazrednih, ne po statusu, nego po karakteru, diplomata koji prave nered u BiH već godinama, koji ne odgovaraju nikome, poručio je Milanović.

Dodao je da iz Međugorja treba ukloniti komercijalizaciju te da bi bilo dobro da se Gospa ne ukazuje svaki dan.