Milan Savić u nadoknadi donio trijumf Zmajićima

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine je večeras na Grbavici preokretom savladala Crnu Goru sa 2:1 u kvalifikacijama za EP za igrače do 21 godine.

Gledali smo slabu fudbalsku predstavu, posebno u prvom poluvremenu, ali na kraju smo ipak svjedočili drami i pobjedi Zmajića.

Vodila je Crna Gora golom Nikole Krstovića iz 42. minute, a gol Zmajićima poklonio je golman gostiju Danilo Nikčević u 62. minuti. Tada se poigravao pred svojim golom, a loptu mu je uzeo Amar Memić i poslao je u gol za 1:1.

U 92. minuti Begić presjeca jedno dodavanje gostujućih igrača, potom pogađa stativu, a lopta se odbija do Milana Savića, koji u nadoknadi donosi pobjedu BiH od 2:1.

Generalno, kroz cijelih prvih 45 minuta gledali smo jako lošu predstavu oba tima. Igralo se borbeno i uglavnom na sredini terena, a najviše što su do samog finiša prvog dijela oba tima uradila jeste nekoliko centaršuteva, koji protivniku nisu pravili probleme.

Prvi šut u okvir gola uputio je Vukotić u 37. minuti, ali je bez problema to odbranio Belmin Dizdarević.

Crna Gora do vodstva dolazi u 43. minuti, kada gol postiže njen kapiten Nikola Krstović. Pogodio je lijepo glavom nakon ubačaja Pešukića sa desne strane. Bilo je to 0:1.

U samom finišu prvog dijela imala je Crna Gora još nekoliko pokušaja, ali mreža na golu Dizdarevića se nije više tresla.

Prvo uzbuđenje pred golom Crne Gore vidjeli smo u 61. minuti kada Amar Begić šutira glavom nakon ubačaja iz slobodnjaka, ali čini to veoma loše i lopta ide pored gola. Minut poslije Zmajići dolaze do poravnanja.

Poigravala se tada odbrana Crne Gore, a loptu golmanu Nikčeviću oduzima uporni rezervista Amar Memić, te je potom šalje u gol za 1:1! Prijetio je brzo i Belmin Mešinović, koji je također ušao s klupe.

U 67. minuti je BiH oštećena. Memić je krenuo sam ka golu gostiju, a tada ga kao posljednji igrač odbrane ruši Zaim Divanović, ali sudija čak nije pokazao ni prekršaj…

Čekali smo dugo na nova uzbuđenja, a kad se činilo da će završiti 1:1, BiH je došla do pobjedonosnog gola. U 92. minuti Begić presjeca jedno dodavanje gostujućih igrača, potom pogađa stativu, a lopta se odbija do Milana Savića, koji u nadoknadi donosi pobjedu BiH od 2:1.

Kvalifikacije za EP u-21:

Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2:1 (Memić 62’, Savić 92’ / N. Krstović 42’)

Stadion: Grbavica. Sudija: Rohit Saggi (Norveška). Žuti kartoni: Đokanović, Bošković (BiH); Ražnatović (Crna Gora).

BiH: Dizdarević, Nikić, Osmić, Marjanović, Pavlović, Đokanović (od 73. Bošković), Begić, Savić, Tahrić (od 46. Memić), Drljo (od 46. Mešinović) i Zubanović (od 46. Lukić).

Crna Gora: Nikčević, Ražnatović, Babić, Perović, Pešukić (Latković), Divanović, S. Krstović (Brnović), Vukčević (Bojović), Vukotić (Rakonjac), Sijarić (Striković) i N. Krstović.