Pseudologia fantastica: Dodik se u Srbiji predstavlja kao nerealizirani genral, a ne kao afirmisani švercer cigareta

Nije prvi put Miloradu Dodiku da po Beogradu priča laži i sebe predstavlja jedinim junakom s ovu stranu Drine.

Međutim, sinoć prećera, ali baš prećera i to u prisustvu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Kaže da je iz posljednjeg rata mogao izaći kao general, a prikri da je švercovao cigaretama i to ne ronhilom, nego i kratkim partnerom.

– Ne priča kako je tokom rata bio ustavotvorac muslimansko-hrvatske federacije, nego da je vodio jedinice….

alt– Ne priča ni kako je u sarajevskom Narodnom pozorištu među rijetkim Srbima bio baš on, koji je pažljivo slušao govor tadašnjeg američkog predsjednika Bila Klintona…

– Ne priča ni kako je po Sarajevu pravio strancima spiskove nepoželjnih Srba i to baš te, i tada, kao što i danas govori, neprijateljske stranke.

– Ne priča kako je došao na vlast i čiji svježi dašak vjetra s Balkana je bio.

– Ne priča ni kako su prvi haški zatvorenici dobrovoljno otišli u Hag i ko je posredovao u tome…

– Ne priča ni kako je prekinuo platni promet sa Srbijom…

– Ne priča ni kako je SFOR upadao u policijske stanice…

– Ne priča ni o Brčkom, koji presijeca Republiku Srpsku…

alt– Ne priča ni o Jasenovačkoj građi, koja je otišla iz Banjaluke u kamionima SFOR-a…

– Ne priča ni o Prudskom sporazumu, kao ni o aprilskom paketu, gdje je stavio svoj potpis i gdje Republike Srpske da je zaživjelo ne bi ni bilo…

– Ne priča ni da je on bio glavni zagovornik prenosa nadležnosti s nivoa Republike Srpske na BiH, od granične službe, pasoša, grba, himne, puta ka NATO-u, vojske, SIPE, OBA-e…

– Ne priča da su glasovima njegove stranke u Parlamentu BiH usvojeni svi nametnuti zakoni bivših visokih predstavnika, sa kojima je drugovao…

– Ne  priča ni kakav je njegov odnos bio prema Crkvi…

– Ne priča kako i uz čiju pomoć istjerao legalno izabranog predsjednika Republike Srpske iz Banskog dvora…

– Mnogo je toga da se pobroji i sigurno danas Dodik bi to najradije zaboravio i da, ako imalo ima stida, svaki put mora bar s malo nelagodnosti da osjeća kada stoji uz Vučića, koga je takođe zajedno sa SFOR-om, “najurio” iz Banjaluke sa svečanosti povodom inauguracije tadašnjeg predsjednika Nikole Poplašena, a koji je bio u delegaciji tadašnje Vlade Jugoslavije.

– Ne priča Dodik ni kako je vrijeđao sadašenjeg predsjednika i kako ih je zvao pobačajem i to baš onda kada je SDS stao uz Vučićev SNS.

– Ne priča ni o vili na Dedinju u Beogradu i mnogo toga…

I normalno je da ne priča o svojoj izdaji, zato priča građanima Srbije koji ga ne poznaju, a da ga poznaju stidjeli bi se njegovih bajki jednako kako se stide borci, porodice poginulih, radnici, penzioneri, zdravstveni radnici, profesori…u Republici Srpskoj.

Predsjednik Srbije, čija pomoć Dodiku je potrebna, zna ko je Milorad Dodik. Ni njemu nije bilo prijatno slušati Dodikovu tiradu neistina i obmana, ali za predsjednika Srbije, Srbija i srpski narod su ipak ispred svega.