Ponovo se oglasila glumica Merima Isaković:”JAVILE SU MI SE NOVE ŽRTVE BRANISLAVA LEČIĆA…”

Stojim iza svake riječi na onih 18 stranica koje su objavljene u Nedeljniku 8. aprila 2021. godine, ispričala je legendarna glumica Merima Isaković u novom velikom intervjuu medije

“Sve što sam ispričala bilo je u nadi da će se time zaustaviti medijska hajka i psihološko zlostavljanje nad jednom mladom ženom, Danijelom Štajnfeld, koja je uspjela da se uzdigne iz pepela i prozove nasilnika na odgovornost. A i cijelo društvo jer tragična trauma koja se desila Danijeli Štajnfeld nije priča o izolovanom činu – jednoj žrtvi jednog nasilja, niti o jednom nasilniku. To je priča o pojavi koja je mnogo češća nego što je društvo spremno da prizna. Koliko sam shvatila, Danijela nije željela da svojom prijavom otvori javnu debatu. Vjerovala je da će je zakon u njenoj domovini zaštititi i još važnije: da će zaštititi druge devojke od istog i sličnih nasilnika time što će se ovaj nasilnik zaustaviti u razularenoj bahatosti.”

Merima Isaković ispričala je da su joj se nakon potresnog svjedočenja u intervjuu javile djevojke koje su joj ispričale kako im je Lečić prilazio na razne nedostojne načine.

“Sve su u to vreme bile studentkinje. Imale su između 20 i 24 godine. Te djevojke se međusobno ne poznaju, ali njihove priče imaju mnogo sličnosti u opisu njegovog nasilnog i manipulativnog ponašanja. Voljne su da svjedoče pred Tužilaštvom, ali samo pod uslovom da njihov identitet ostane u tajnosti. Naglasile su da ga se boje, ali i da su zaprepašćene toksičnim napisima u tabloidima, pa i šire. Pitale su me da li mogu da nekako meni kažu sve što su doživjele od Lečića, ali da sačuvam njihov identitet.”

Svjedoci su, nastavlja Merima Isaković, voljni da on preda snimke gde su njihovi glasovi maskirani na uvid Tužilaštvu, a takođe su voljne da razgovaraju direktno sa tužiocem i svjedoče, ako im je zagarantovana tajnost identiteta.