Navijačka skupina Ultrasi divljala sinoć po Mostaru, policija, po običaju. šuti i ništa ne radi (VIDEO)

Iako je na snazi zabrana kretanja, u subotu oko 23.30 sati došlo je do narušavanja javnog reda i mira u većem obimu.

Prema riječima očevidaca, veća grupa mladića koja pripada navijačkoj skupini Ultras je sa Nove gradske magistrale ušla u naselje Donja Mahala, te su napali manju grupu mladića koja je sjedila ispred tamošnje osnovne škole.

Također incident je zabilježen na Lučkom mostu, te duž ulice Stari pazar. Na sve strane letjelo je kamenje, boce, baklje, a začula se i pucnjava.

Na mjesto događaja, odmah po dojavi, upućeno je više patrola temeljne, interventne, pa i Jedinice operativne podrške (Specijalna policija). Neslužbeno saznaje portal hercegovina.info da je najmanje jedna osoba povrijeđena u ovom incidentu.

Kako se moglo vidjeti na mjestu događaja, kamenja po cesti je bilo u navedenim ulicama, pa sve do semafora kod naselja Šemovac, te Franjevačke ulice. Za sada nema informacija o privedenim osobama, dok se službeno očitovanje MUP-a Hercegovačko – neretvanske županije očekuje tokom nedjelje.

Nakon što je incident okončan, službenici Policijske uprave Mostar su sa parkinga ispred ‘Dompesa’ izuzeli osobni automobil Golf 5, koji je premješten u krug PU Mostar. Naknadno je na tom istom parking prostoru pronađena i palica koja se može dovesti u vezu s navedenim incidentom, odnosno koja je vjerojatno korištena prilikom obračuna. Uz cestu, te na mjestu najžešćeg okršaja pronađeno je još drvenih palica.