Ko je odgovoran za uništavanje atletske staze na stadionu Tušanj?

Nakon jučerašnjeg uništavanja atletske staze na stadionu Tušanj u Tuzli postavlja se logično pitanje? Ko je odgovoran, te ko će snositi štetu?

Mašine koje su čistile teren su u vlasništvu firme Heez gradnja iza koje stoji gazda ekipe Tuzla City, Azmir Husić. No, ne treba stavljati metu na čelo čovjeku koji je poduzeo sve što je u njegovoj moći da očisti teren Tušnja kako bi bila odigrana utakmica Kup-a BiH između ekipe Tuzla City i Sarajeva. Poznato je da po propozicijama takmičenja, koje se često tumače na različite načine, utakmica bi mogla otići u odgodu meča ili u nekom krajnjem slučaju u registraciju u korist gostiju.

Najveću odgovornost snosi preduzeće JU stadion Tušanj na čijem je čelu nekada prva perjanica Slobode Dževad Šećerbegović i njegovo rukovodstvo, jer dorasli zadatku da  na adekvatan način spreme teren za igru, što im je u nadležnosti. Na koncu zašto Šećerbegović nije se suprostavio ulasku pomenute mašine na teren.

Ko je dao zaglasnost za takav čin?

Ovo nije prvi puta da rukovodioci ovog preduzeća spavaju zimski san i da se na ovaj način ophode prema ovakvim i sličnim stvarima.