Načelnik Han Pijeska Slobodan Đurić pretukao Sarajliju Merseda Trbića, pa pobjegao

Načelnik Han Pijeska Slobodan Đurić (45) osumnjičen je da je napao i pretukao Merseda Trbića iz Sarajeva kojeg je vozilom sustigao u mjestu Bajrin kamen kod Vlasenice te pobjegao i za njim se traga, potvrđeno je “Glasu Srpske”. Sve se desilo u noći između nedjelje i ponedjeljka, a slučaj je policiji prijavio Trbić.

– On je ispričao da ga je u Bajrinom hanu sustigao automobil džip beogradskih registarskih oznaka i udario u njegov “reno”. Nakon zaustavljanja ta osoba ga je izvukla  vani i pretukla rukama i nogama-rekao je izvor blizak istrazi.

Trbiću je ljekarska pomoć ukazana u Domu zdravlja Vlasenica odakle je prebačen u Univerzitetsko-klinički centar u Tuzli gdje su mu konstatovane teže  povrede.

Nezvanično, Đurić je nakon napada navodno pogasio sve telefone i nedostupan je te ga ne mogu locirati.

Izvor blizak istrazi je kazao da se u ovom slučaju navjerovatnije ne radi o napadu na nacionalnoj osnovi, već o sukobu zbog nekog drugog razloga.

U Policijskoj upravi Zvornik, navodeći inicijale, potvrdili su da  je ovaj slučaj policiji u Vlasenici prijavio M.T. iz Sarajeva

– Prema prijavi, njega je dok se vozio  “renom” sustiglo nepoznato lice sa vozilom beogradskih tablica, te ga zaustavilo, napalo i povrijedilo. M.T. je ukazana ljekarska pomoć u Domu zdravlja Vlasenica, odakle je prevezen zdravstvenu ustanovu “Bolnica Zvornik”, nakon čega je upućen u Univerzitetski klinički centar Tuzla na dalje zbrinjavanje-rekli su u PU Zvornik.

Dodali su da je operativnim radom utvrđeno da se u vezu sa navedenim događajem može dovesti lice inicijala S.Đ. za kojim se traga.

– Policijski službenici nastavljaju dalji rad na pronalasku osumnjičenog i vozila kojim je upravljao-istakli su u PU Zvornik.

Nezvanično saznajemo da je Đurić otkriven na osnovu kamera video nadzora i opisu koji je policiji dao napadnuti.

Do zaključenja ovog broja Đurić nije bio pronađen, kao ni vozilo kojim je upravljao.