Četnici opet divljaju u komšiluku: “Crna Goro, gorska vilo – genocida nije bilo”

Građani u više gradova Crne Gore okupili su se u 18 časova kako bi izrazili protest povodom odluke premijera Zdravka Krivokapića da pokrene postupak za smjenu ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića.

Tokom protesta blokirano je više saobraćajnica u Podgorici, Baru, Budvi, Nikšiću, Pljevljima, Beranama, a kršene su i epidemiološke mjere donijete u cilju suzbijanja koronavirusa.

Okupljeni su skandirali “pravda za Vlada”, ali i nosili transparente i skandirali parole kojima se negira genocid u Srebrenici.

U Podgorici građani su se u 18 časova okupili ispred zgrade Vlade, blokirajući bulevar Stanka Dragojevića i Karađorđevu ulicu. Zbog protesta je bila blokirana i Njegoševa ulica.

Okupljeni ispred zgrade Vlade razišli su se oko 20.10 časova, a njih oko desetak koji su ostali na kraju skandirali su da neće kući dok se ne pojavi premijer Krivokapić.

Okupljeni ispred zgrade Vlade skandirali su “Kosovo je srce Srbije”, “Kosovo”, “Srbija” i “Oj, Kosovo, Kosovo”… Okupljeni su negirali genocid u Srebrenici i ispred zgrade Vlade skandirali “Crna Goro gorska vilo genocida nije bilo”.

Okupljeni su skandirali i “Pravda za Vlada”, “izdaja, izdaja” i “ustaše, ustaše”, “Milo lopove”, “Ne damo svetinje”, “Đeda si nam izdao”…

U Karađerđovoj ulici okupilo se dvadesetak ljudi sa zastavama i kapama Srbije.

Jedan od okupljenih je istakao transparent “Pravda za Vlada” i pozdravljen je aplauzima okupljenih.

foto: Savo Prelević

Na protestu ispred Vlade je i četnički vojvoda Mileta Pavićević.

Grupa građana u znak protesta blokirala je saobrćaj u podgoričkom naselju Zlatica. Nakon polusatnog protesta oni su se uputili ka zgradi Vlade.

Grupa mladića na Zlatici tokom protesta razvila je transparent na kome se negira genocid u Srebrenici.

“Zbog Srebrenice sa funkcije se Srbin skida, upamtite nije bilo genocida”, piše na transparentu.

Građani su se u znak podrške ministru okupili u Baru, Nikšiću, Pljevljima, Beranama i Bijelom Polju.