Među zaraženim u RS 80 osnovaca i 56 srednjoškolaca

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić navela je da je u prošloj sedmici 80 učenika u osnovnim školama u Srpskoj bilo pozitivno na korona virus, u srednjim školama 56 učenika, dok je u izolaciji 1.484 osnovaca i 424 srednjoškolca.

Trivićeva je navela da je broj pozitivnih nastavnika u osnovnim školama bio 60, u srednjim 37, dok je u izolaciji 60 nastavnika bilo u osnovnim školama, a u srednjim 45.

Ona je u izjavi novinarima podsjetila da se u skladu sa zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije u Republici Srpskoj u ovoj sedmici nastava u svim osnovnim i srednjim školama odvija onlajn u saradnji sa nastavnicima.

“U ovoj sedmici zabranjen je i rad ustanovama kulture koji se odnose na pozorišta, muzeje, galerije i bioskope”, napomenula je Trivićeva.

Ona je apelovala na sve građane Republike Srpske da se pridržavaju propisanih mjera, jer svaki pojedinac treba da zaštiti sebe, a zatim i druge.

Trivićeva je da je resorno ministarstvo proslijedilo svim školama dopis da se svi nastavnici i zaposleni u prosvjeti i kulturi prijave za vakcinaciju koja je planirana nakon završetka vakcinacije penzionera.

“Dostavili smo spiskove Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske koji će organizovati vakcinaciju”, istakla je Trivićeva.

Ona je rekla da je završeno snimanje svih časova onlajn nastave koja se emituje putem RTRS-a, ističući da će za 464 nastavnika koji su od početka školske godine učestvovali u snimanju onlajn nastave sa martovskom platom biti isplaćene naknade koje su definisane kao prekovremeni rad.

Trivićeva je rekla da je u Srpskoj došlo do porasta broja zaraženih od korona virusa, zbog čega je 11 osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj prošle sedmice zatražilo odvijanje nastave onlajn.

 

 

 

 

srna