Đukanović izgubio Nikšić: Tri prosrpske koalicije osvojile više od 50 posto glasova!

Milo Đukanović nakon izbora u Crnoj Gori Foto: Luka Zeković

Birališta u Nikšiću zatvorena su u 20 sati, a na temelju 74 odsto prebrojenih glasova može se osnovano pretpostaviti da će tijesnu pobjedu odnijeti tri prosrpske koalicije – Za budućnost Nikšića, Mir je naša nacija i Crno na bijelo.

Koalicija Evropski tim za Nikšić koju čine četiti partije: Demokratska partija socijalista, Socijaldemokrate, Liberalna partija i Patriotsko-komitski savez, biće relativni pobjednik loklnih izbora s oko 40 posto glasova, ali će svejedno završiti u opoziciji budući da tri prosrpske koalicije, koje su nakon parlementarnih izbora u avgustu formirale vlast na državnoj razini, imaju tijesnu, natpolovičnu većinu i u najvećem gradu Crne Gore nakon Podgorice.

U Gradsku skupštinu Nikšića ulazi 41 odbornik.

Podaci na 74,6 odsto prebrojanih glasova.

Evropski tim za Nikšić – DPS, SD, LP, PKS 39.8 %  (18 mandata),

Za budućnost Nikšića – DF, SNP 26.2 % (11 mandata)

Mr Momo Koprivica – Mir je naša nacija – Demokrate  23.7 %(10 mandata),

Dr Dritan Abazović – Crno na bijelo – Može Nikšić  4,3, % (1 mandat)

Miodrag Daka Davidović – Narodni pokret 3,20% (1 mandat)

SDP – Srcem za Nikšić! 2,80% (O mandata)

Predsjednik Skupštine Crne Gore, i lider Koalicije Mir je naša nacija,  Aleksa Bečić, obratio se građanima Nikšića na Twtteru.

“Pozivam građane da večerašnju pobjedu proslave isključivo mirno i dostojanstveno u svojim domaćinstvima. Građani u svojim kućama, a funkcioneri u partijskim prostorijama. Da pobijedi mir i nikšićko dostojanstvo”, naveo je Bečić.

Andrija Mandić obratio se na konferenciji za medije ispred Koalicije za budućnost Nikšića.

“Moram da vam kažem da je nakon 20 godina Milo Đukanović poražen u Nikšiću”, kazao je Mandić.

“Mi smo uspjeli i možemo zajedno sa trećeplasiranom odborničkom listom premijera Krivokapića i predsjednika Bečića da formiramo većinu u ovom gradu. Naravno da nikada nijesmo bježali ni od širih koalicionih saveza jer treba da se radi u ovom gradu”, dodao je.

“Druga važna vijest je da saopštim da su se stekli uslovi da naš Marko Kovačević bude predsjednik opštine Nikšić”, naveo je Mandić.

Mandić je apelovao na sve okupljene da se nakon obraćanja Marka Kovačevića svi raziđu i , kako je naveo, nastave da slave pobjedu kućama.

“Večeras smo DPS poslali u prošlost u Nikšiću. To je uspjeh koji smo svi zajedno ostvarili. Čast mi je što sam bio nosilac liste i mogu da kažem da se ja tih ljudi neću odricati i ja ću biti predsjednik opštine Nikšić”, naveo je Kovačević.