Muzikanti i komedijanti za opštenarodno veselje u Republici Srpskoj: Dodik pjeva, Tegeltija svira

Bivši predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine Milan Tegetija bit će novi savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Ovu informaciju danas je potvrdio i sam Dodik, koji je kazao da je sinoć napisano rješenje i da će se Tegeltija baviti pravnim pitanjima.

– On će se baviti pitanjima vezano za pravosuđe na nivou Bosne i Hercegovine. Mislim da čovjek ima spoznaju i znanje i uvjeren sam da je on naprasno iz špekulativnih razloga izbačen iz VSTV-a. Kao savjetnik člana Predsjedništva iz Republike Srpske, imat će mogućnost da se bar na neki način uključi i mene obavještava o tim oblastima –  kazao je Dodik navodeći bez dokaza “da se priprema nakaradna postavka u pravosuđu”.

Tegeltija je jučer objavio na društvenim mrežama da, nakon 20 godina, prestaje sa radom u pravosuđu, piše “Hayat”.

– Nakon 20 godina provedenih u pravosuđu, tužilačkim i sudijskim funkcijama (sedam godina kao predsjednik Osnovnog suda Banjaluka i šest i po godina kao predsjednik VSTV-a BiH), sutra podnosim ostavku i na mjesto sudije i izlazim iz pravosuđa. O mom narednom angažmanu bit ćete brzo informisani – napisao je Tegeltija.