FK Sloboda u drugi dio sezone ulazi jača ili slabija u odnosu na prvi?

Fudbaleri tuzlanske Slobode poraženi su od ekipe Simm-Bau u još jednoj prijateljskoj utakmici rezultatom 3:2.

Golove za ekipu trenera Crnogorca postigli su Husejinović i Maksimović, dok je ovaj mladi i perspektivni stručnjak priliku za igru u početnoj postavi dao i tuzlanskom dječijem vrtiću, prije svih juniorima Kapetanoviću na lijevom boku, te Avdiću na štoperskoj poziciji.

Za Slobodu je poluvrijeme odigrao i novajlija Vanja Marković koji još uvijek nije u optimalnom  fizičkom stanju, dok Adnan Islamović se nije našao u protokolu, kao i Šefkija Resić zbog povrede.

Slobodu su tokom zime napustili Nemanja Tomašević – Transfer u TSC Bačka Topola prema podacima Transfermarketa na ime obeštećenja klub je inkasirao oko 75.000 eura, te Dejan Uzelac koji je prešao u redove banjalučkog Borca, dok su prinove Resić, Marković i Islamović.

Da li je Sloboda sa ovim igračkim kadrom jača ili slabija u odnosu na prvi dio sezone u kojoj su osvojili 22 boda, iako mnoge prognoze nisu bile optimistične prema ekipi koju sa klube predvodi nekadašnji reprezentativac naše zemlje Gradimir Crnogorac iz razloga što je rukovodstvo kluba “skresalo” budžet i odlučilo se za stabilizaciju kluba i podmlađivanje igračkog kadra.

A.M.