Damir Džumhur upisao pobjedu na startu Wimbledona

dam da

Damir Džumhur, najbolji bh. teniser savladao je njemačkog tenisera Maximiliana Marterera i plasirao se u drugo kolo Wimbledona. Bh. teniser je slavio sa 3:0 u setovima, odnosno 6:3; 6:2 i 6:4 po gemovima.

Džumhur je prvi set riješio u svoju korist rezultatom 6:3, a od protivnika se "odlijepio" u sedmom gemu, kada je napravio break za 5:3, i set riješio za tačno pola sata igre.

U nastavku je bio još bolji, odnosno pojačao je ritam - a slavio je 6:2, ne dozvolivši Martereru da mu ozbiljnije ugrozi poziciju favorita u ovom meču. Za pobjedu u ovom setu trebalo mu je 27 minuta.

U trećem setu Nijemac je pružio nešto bolju igru nego u prva dva seta, ali je Džumhur ostvario prednost napravivši break za 3:2, te do konca seta, dobijajući poene na svoju servu slavi sa 6:4 - i ovjerava prolaz u drugo kolo.

Najbolji bh. teniser se na ovaj način revanširao Mertereru za poraz koji mu je nanio na ATP turniru u Sydneyju 2016. godine, rezultatom 2:1.

Damir Džumhur, trenutno 23 reket svijeta, protivnika u narednom kolu dobit će nakon duela između Ernestsa Gulbisa i Jaya Clarkea.

Podsjećamo, na prestižnom turniru nalazi se i Mirza Bašić, koji će igrati protiv 11. tenisera svijeta, Diega Sebastiana Schwartzmana u 14:30 minuta.

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH