Rukometni Zmajevi savladali Estoniju u Sarajevu

rukoo

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pobjedom je otvorila kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje će se 2019. godine održati u Danskoj i Njemačkoj. Zmajevi su u Sarajevu večeras savladali Estoniju rezultatom 31:24.

Domaća selekcija do pobjede je stigla zasluženo i nakon vrlo dobre igre tokom cijelog meča. Prednost su Zmajevi stekli u ranoj fazi dvoboja i onda je rutinski održavali do finiša stigavši tako rutinski do pobjede.

Već nakon prvog dijela igre i osam golova viška (18:10) bilo je jasno da će bh. tim upisati važan trijumf za siguran početak kvalifikacija.

U nastavku je ta prednost bila na istom nivou uz tek povremene trenutke slabosti u igri selekcije Bilala Šumana, ali bez posljedica po konačan rezultat.

Siguran trijumf Zmajeva uz dozu samopouzdanja pred ključne mečeve u kvalifikacijama. Revanš je na rasporedu u subotu od 18.30 sati.

Kvalifikacijsku grupu 6 osim večerašnih rivala čini i selekcija Švicarske. BiH će protiv ove reprezentacije igrati početkom narednih godina. Samo prvoplasirani timovi iz grupa idu u baraž.

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH