Roger Federer pobjednik Wimbledona

marinnnn

Švicarski teniser Roger Federer danas je po osmi put u svojoj karijeri osvojio Wimbledon pobijedivši u finalu Marina Čilića rezultatom 3:0.

Jednom od najboljih igrača u historiji ovog sporta ovo je bilo 11. finale ovog grand slama u koje je stigao bez izgubljenog seta.

Hercegovac Marin Čilić koji nastupa pod zastavom Hrvatske je nakon sjajnih izdanja na ovogodišnjem Wimbledonu stigao u finale na megdan velikom Federeru, uz nadu da će pružiti kvalitetan otpor i napraviti iznenađenje.

Ipak, Federer je već u prvom setu pokazao svu svoju moć i znanje, nakon što je bio bolji u svim parametrima igre uz rezultat 6:3.

Drugi set - ista slika. Nezaustavljivi Federer je nastavio sjajno igrati protiv Čilića koji se, evidentno, nije snašao u finalnom meču. Švicarac je bez većih problema drugi set riješio u svoju korist rezultatom 6:1.

Treći, ujedno i posljednji period igre u ovogodišnjem finalu ponovo je pripao Federeru rezultatom 6:4.

Švicarac je osvojio Wimbledon, a da mu niko nije uspio uzeti set. Čilić, koji se žalio i na povredu, u trećem setu je uspio napraviti nekoliko lijepih poteza i poena, ali to nije bilo ni blizu dovoljnog za pariranje današnjem protivniku.

Federeru je ovo 19. grand slam titula.

 

Facebook stranica

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH