Ivan Velić novi trener košarkaša OKK Slobode

ivan

Ivan Velić novi je šef stručnog štaba košarkaša Slobode, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Tuzli.Velić će tuzlanske košarkaše voditi do kraja ovogodišnjeg prvenstva, a ostavljena je mogućnost da se na klupi Tuzlaka zadrži i duže, ovisno o tome da li će ispuniti ciljeve klupske uprave koja je do sada već tri puta mijenjala trenere u aktuelnoj sezoni.

Veliću će, kako je objašnjeno, asistirati dosadašnji trener Eldar Kavgić i kondicioni trener Azur Sakić.- Od danas je šef stručnog štaba OKK Slobode Ivan Velić i on bi trebao kod igrača izazvati pozitivan efekat. Ne smijemo se igrati s ugledom kluba i onim što smo uradili za sedam godina na stabilizaciji i vraćanju na staze stare slave. Želimo u Ligi za opstanak ostvariti dovoljan broj pobjeda kako bismo i iduće godine nastupali u Ligi 12 – rekao je novinarima Aid Berbić, predsjednik OKK Sloboda.

Očekuje se da će Velić večeras voditi prvi trening igrača Slobode, a sutra i prvu zvaničnu utakmicu novog tima protiv mostarskog Studenta.Sinoć je u Zadru Velić bio u stručnom štabu reprezentacije Hrvatske, kao pomoćnik izbornika Ivice Skelina, na utakmici protiv selekcije Holandije, dok je jutros krenuo put Tuzle, rečeno je Feni.

Facebook stranica

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH