Ivan Velić novi trener košarkaša OKK Slobode

ivan

Ivan Velić novi je šef stručnog štaba košarkaša Slobode, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Tuzli.Velić će tuzlanske košarkaše voditi do kraja ovogodišnjeg prvenstva, a ostavljena je mogućnost da se na klupi Tuzlaka zadrži i duže, ovisno o tome da li će ispuniti ciljeve klupske uprave koja je do sada već tri puta mijenjala trenere u aktuelnoj sezoni.

Veliću će, kako je objašnjeno, asistirati dosadašnji trener Eldar Kavgić i kondicioni trener Azur Sakić.- Od danas je šef stručnog štaba OKK Slobode Ivan Velić i on bi trebao kod igrača izazvati pozitivan efekat. Ne smijemo se igrati s ugledom kluba i onim što smo uradili za sedam godina na stabilizaciji i vraćanju na staze stare slave. Želimo u Ligi za opstanak ostvariti dovoljan broj pobjeda kako bismo i iduće godine nastupali u Ligi 12 – rekao je novinarima Aid Berbić, predsjednik OKK Sloboda.

Očekuje se da će Velić večeras voditi prvi trening igrača Slobode, a sutra i prvu zvaničnu utakmicu novog tima protiv mostarskog Studenta.Sinoć je u Zadru Velić bio u stručnom štabu reprezentacije Hrvatske, kao pomoćnik izbornika Ivice Skelina, na utakmici protiv selekcije Holandije, dok je jutros krenuo put Tuzle, rečeno je Feni.

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH