Sparsi sjajnom igrom deklasirali Slobodu

spr okk slo

KK Sparsi su u okviru sedmog kola košarkšakog prvenstva BiH na svom terenu deklasirali ekipu Slobode rezultatom 84:59

Sparsi su dominaciju uspostavili od samog početka meča, gdje su sjajnom igrom, naročito u napadu, došli do prednosti od osam poena razlike na kraju prve četvrtine (25:17) koju su povećavali u drugoj dionici.

Druga četvrtina je ujedno bila i daleko najkvalitetnija i izvukla je maksimum iz obje ekipe. Postignut je čak 51 poen, a završena je rezultatom 29:22 za Sparse, što je sarajevskoj ekipi donijelo prednost od 15 poena u prvom poluvremenu 54:39.

U drugom poluvremenu obje ekipe su bile manje efikasne u napadu, ali s razlikom da su Sparsi u odbrani bili mnogo bolji i nastavljali dominirati utakmicom, konstantno povećavajući prednost.

Tako su u trećoj četvrtini košarkaši Slobode postigli samo 8 poena, a Sparsi 13, da bi izabranici Marka Trbića dobili i posljednju dionicu rezultatom 17:12, za konačan rezultat 84:59

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi bio je Durmo sa 21 postignutim poenom, a pratio ga je Đokić sa 14 i Jpsipović sa 12 postignutih poena. U redovima Tuzlaka najefikasniji je bio Latifagić sa 17 poena, dok je Hasandić postigao 13.

Facebook stranica

Najčitanije

Vidiportal intro

Slikom kroz BiH